Ο Πόνσε έχει την ευκαιρία του, απέναντι στον καλύτερο «πελάτη» του

Εζέκιελ Πόνσε

i

©Intime

Ο Πόνσε έχει την ευκαιρία του, απέναντι στον καλύτερο «πελάτη» του

Κώστας Τσίλης 12:39 - 25.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:39 - 25.11.2023

Φαβορί για να βρεθεί στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ αύριο απέναντι στον ΠΑΣ είναι ο Πόνσε και θα έχει την ευκαιρία που ψάχνει να "συνδεθεί" ξανά με τα δίχτυα, απέναντι σ' έναν αντίπαλο που του... πάει για σκοράρισμα

Το γεγονός πως ο Λιβάι Γκαρσία δεν θα είναι διαθέσιμος για το αυριανό ματς της ΑΕΚ με τα Γιάννενα, δεν σημαίνει... αυτόματα πως θέση βασικού στην κορυφή της επίθεσης θα πάρει ο Έκι Πόνσε. Δεν κάνει αυτού του είδους την διαχείριση ο Ματίας Αλμέιδα και το έχει αποδείξει πολλές φορές φέτος με τις επιλογές του για την γραμμή κρούσης. Η τελευταία προπόνηση θα "κλειδώσει" αποφάσεις συνολικά για την ενδεκάδα. Η αλήθεια ωστόσο είναι, πως ο Πόνσε έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης. Άλλωστε ο Αλμέιδα εξακολουθεί να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη σ' αυτά που μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΚ ο Αργεντινός φορ. 

Με δεδομένο πως παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ κυρίως αλλά και με την Κηφισιά, ο Πόνσε έδειχνε να βρίσκει τον αγωνιστικό του ρυθμό, αυτό που του λείπει είναι ξαναβρεί και το σκοράρισμα. Με τον ΠΑΟΚ είχε δοκάρι. Με την Κηφισιά δυο χαμένα τετ α τετ. Το αυριανό ματς στα Γιάννενα, μοιάζει ως μια πολύ καλή ευκαιρία για να ξαναβρεί το γκολ ο Αργεντινός φορ, το οποίο του λείπει από τις 21 Σεπτέμβρη, όταν πέτυχε το νικητήριο τέρμα στο Μπράιτον. Έχει δουλέψει πολύ και καλά ο Πόνσε σ' αυτό το διάστημα της διακοπής. Και φυσικά έχει τεράστιο κίνητρο. 

Μάλιστα η αλήθεια είναι πως αυτή την ευκαιρία την κάνει ακόμα μεγαλύτερη και ο... αντίπαλος. Ο ΠΑΣ είναι ο καλύτερος "πελάτης" του Πόνσε. Ή τουλάχιστον ήταν, στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ. Ο ΠΑΣ είναι ο αντίπαλος στον οποίο ο Αργεντινός φορ έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα. Τρία τον αριθμό. Στο ΟΑΚΑ απέναντι στον ΠΑΣ, ο Πόνσε άνοιξε λογαριασμό με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ενώ στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου στα Γιάννενα, ο Αργεντινός φορ είχε βρει δυο φορές δίχτυα.