Ο Πινέδα είναι ο απόλυτος... ρυθμιστής για το σχήμα του Αλμέιδα στο Φάληρο
i

Ορμπελίν Πινέδα/©intime

Ο Πινέδα είναι ο απόλυτος... ρυθμιστής για το σχήμα του Αλμέιδα στο Φάληρο

Κώστας Τσίλης 11:10 - 23.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:46 - 27.02.2024

Ο ρόλος που θα δώσει ο Αλμέιδα στον Πινέδα στο αποψινό ματς με τον Ολυμπιακό, θα κρίνει συνολικά και το σχήμα που θα έχει η ΑΕΚ

Μπορεί ο Ματίας Αλμέιδα να έχει μια κομβική απώλεια λόγω της απουσίας του Σέρχιο Αραούχο. Όμως η αλήθεια είναι πως έχει και πολλές διαφορετικές εναλλακτικές για το σχήμα με το οποίο θα παρατάξει την ΑΕΚ στο αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. 

Και όλες, έχουν ως βασικό άξονα τον Ορμπελίν Πινέδα. Εξ ου και ο ρόλος που θα δώσει ο Αργεντινός τεχνικός στον Μεξικανό χαφ, θα είναι και αυτός που θα ρυθμίσει συνολικά το σχήμα. 

Ο Πινέδα μπορεί να παίξει ως οκτάρι δίπλα στον Σιμάνσκι στα χαφ, για να παίξουν ο Γκατσίνοβιτς με τον Ελίασον στα δυο άκρα και ο Τσούμπερ δίπλα στον Λιβάι Γκαρσία. Μπορεί να πάει και στο αριστερό άκρο της επίθεσης, με δίδυμο στα χαφ τον Σιμάνσκι και τον Γιόνσον

Μπορεί να μπει ο Μεξικανός ακόμα και σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκαρσία, πάλι με δίδυμο τον Πολωνό και τον Δανό στα χαφ και τον Γκατσίνοβιτς με τον Ελίασον στα δυο άκρα. Ο Αλμέιδα τα έχει δοκιμάσει όλα αυτά τις προηγούμενες μέρες στα Σπάτα. Σε κάποια απ' αυτά επέμενε περισσότερο και σε κάποια λιγότερο. 

Στις δυο προηγούμενες επισκέψεις της ΑΕΚ στο Φάληρο στην φετινή σεζόν, ο Αλμέιδα τον Πινέδα τον δοκίμασε σε διαφορετικούς ρόλους. Στο ματς πρωταθλήματος ήταν οκτάρι δίπλα στον Γιόνσον. Στο κύπελλο ήταν στο αριστερό άκρο της επίθεσης. 

Σε καμία από τις δυο προηγούμενες επισκέψεις στο Φάληρο πάντως, ο Αλμέιδα δεν επέλεξε σχήμα με δυο καθαρόαιμα αμυντικά χαφ. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να έχει την σημασία του. 

Σίγουρα η εικόνα που θα ήθελε ο Αλμέιδα να βγάλει απόψε η ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό, είναι κοντά σ' εκείνη που είχε στο αντίστοιχο ματς της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος στα μέσα του Νοέμβρη. 

Επομένως δεν αποκλείεται ο ρόλος του Πινέδα και κατ' επέκταση το σχήμα, να είναι απόψε πιο κοντά στις επιλογές που είχε κάνει και τότε ο Αργεντινός τεχνικός. Χωρίς πάντως να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πάρει μια επιλογή ο Αλμέιδα, με την οποία θα αιφνιδιάσει τον αντίπαλο προπονητή.