ΑΕΚ: Ο «στόχος» του Τσούμπερ και του Άμραμπατ
i

Τσούμπερ/ⒸIntime

ΑΕΚ: Ο «στόχος» του Τσούμπερ και του Άμραμπατ

Κώστας Τσίλης 01:17 - 26.11.2022 / Ανανεώθηκε: 08:07 - 26.11.2022

Ποιά ματς έχουν «σημαδέψει» ο Ελβετός και ο Μαροκινός για την επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση της ΑΕΚ.

Στη «ζυγαριά» του Ματίας Αλμέιδα, πάντα θα βαραίνει περισσότερο το «όλοι μαζί σαν ομάδα», από οποιαδήποτε άλλη παράμετρο. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που ο Αργεντινός τεχνικός επέμενε να πάρει και τον Στίβεν Τσούμπερ και τον Νορντίν Άμραμπατ αλλά ακόμα και τον Νίκλας Ελίασον, στην αποστολή που θα ταξιδέψει την Κυριακή (27/11) στην Ολλανδία για την μίνι προετοιμασία της ΑΕΚ. 

Καθαρά αγωνιστικά, ούτε ο Ελβετός, ούτε ο Μαροκινός, ούτε πολύ περισσότερο ο Σουηδός, θα έχουν την δυνατότητα να προλάβουν έστω και μια ημέρα κανονικής δουλειάς επί ολλανδικού εδάφους. Και οι τρεις βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της αποθεραπείας. Ο Τσούμπερ με τον Άμραμπατ περίπου στα μισά, ενώ ο Ελίασον έχει ακόμα δρόμο μπροστά του. Όμως και ο Ελβετός και ο Μαροκινός, έχουν «σημαδέψει» τα ματς που «στοχεύουν» για την επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση.

Ο Τσούμπερ έκανε την επέμβαση στους «κοιλιακούς» στις 10 Νοέμβρη. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως θα χρειαστεί περίπου 40 ημέρες, προκειμένου να μπει και πάλι σε φουλ ρυθμούς δουλειάς. Αυτό σημαίνει πρακτικά, περίπου στις 10 Δεκέμβρη. Όπερ σημαίνει πως ο Ελβετός μεσοεπιθετικός, μπορεί να ελπίζει πως θα προλάβει να είναι έτοιμος με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και για το ματς με την Λαμία στις 21 του Δεκέμβρη. 

Για τον Άμραμπατ η... στόχευση είναι διαφορετική. Ο Μαροκινός υποβλήθηκε στον καθαρισμό στο γόνατο, στις 15 Νοεμβρίου. Και το διάστημα που θα χρειαστεί μέχρι να μπορέσει να επιστρέψει, τοποθετήθηκε περίπου στις πέντε εβδομάδες. Επομένως ο Μαροκινός δουλεύει για να μπορέσει να μπει ξανά στο κανονικό πρόγραμμα δουλειάς, περίπου στις 20 Δεκεμβρίου. Αν όλα πάνε καλά, τότε ο Άμραμπατ έχει αυξημένες ελπίδες να προλάβει το τελευταίο ματς της ΑΕΚ μέσα στο 2022, που είναι στον Βόλο.