Ο Αλμέιδα κρατάει ανοιχτή τη γραμμή με την ΑΕΚ Β'

Ο Αλμέιδα δίνει οδηγίες στην προπόνηση

Ο Αλμέιδα κρατάει ανοιχτή τη γραμμή με την ΑΕΚ Β'

Κώστας Τσίλης 11:50 - 23.11.2022 / Ανανεώθηκε: 15:27 - 27.11.2022

Στην μίνι προετοιμασία που θα κάνει η ΑΕΚ στην Ολλανδία στα τέλη του μηνός, ο Αργεντίνος τεχνικός θα πάρει μαζί του και επτά ποδοσφαιριστές από την ΑΕΚ B'.

Από τις πρώτες μέρες που ο Ματίας Αλμέιδα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, είχε καταστήσει απολύτως σαφές πως θέλει να κρατά ανοιχτή την γραμμή με την ομάδα Β. Μάλιστα είχε περάσει από το μικροσκόπιο του και το περυσινό ρόστερ της ΑΕΚ Β αλλά και πολλά από τα παιχνίδια της. Εξ ου και είχε πάρει μαζί του κάποιους παίκτες, στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας στην Ολλανδία.

Αυτή την γραμμή… επαφής της πρώτης ομάδας με την ΑΕΚ Β, ο Αλμέιδα θέλει να την κρατήσει ανοιχτή. Και αυτός είναι ο λόγος που ο Αργεντινός τεχνικός θα πάρει ξανά τώρα μαζί του στην Ολλανδία για την μίνι προετοιμασία στα τέλη του μήνα και παίκτες από την Β ομάδα. Επτά τον αριθμό. Κάποιοι ήταν και το καλοκαίρι στην δουλειά που έγινε στην Ολλανδία, όπως ο Χατζηεμμανουήλ, ο Κοσίδης, ο Μαχαίρας, ο Ραντόνια. Αλλά και κάποιοι όπως ο Παρράς ή ένας εκ των Τρούμπουλο ή Κάτσικα, θα πάνε για πρώτη φορά.

Προφανώς και ο αριθμός των επιλογών που έκανε ο Αλμέιδα, έχει να κάνει και με το γεγονός πως θα υπάρξουν απουσίες και λόγω της παρουσίας παικτών της ΑΕΚ στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και λόγω τραυματισμών. Όμως το βασικό σκεπτικό που υπάρχει για τον Αργεντινό τεχνικό, είναι να αξιοποιείται κάθε ευκαιρία που υπάρχει, ώστε παιδιά από την ΑΕΚ Β, να μπορούν να δουλεύουν με την πρώτη ομάδα. 

Φυσικά αυτό έχει και το τίμημα του, που αφορά την αγωνιστική εικόνα που θα παρουσιάσει η ΑΕΚ Β, στα δυο ματς του πρωταθλήματος της Superleague 2, που θα διεξαχθούν στο διάστημα που η πρώτη ομάδα θα βρίσκεται στην Ολλανδία. Ουσιαστικά θα χρειαστεί να πάει σ’ αυτά τα δυο ματς με μια ομάδα με πολλές αλλαγές. Κάτι που προφανώς θα επηρεάσει πολύ την εικόνα της. Ωστόσο είναι προφανές πως απόλυτη προτεραιότητα για την ΑΕΚ, έχει το συνολικό πλάνο του προγραμματισμού που υπάρχει, για ανοιχτή γραμμή ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη ομάδα.  

Η αποστολή της ΑΕΚ "πετάει" την Κυριακή (27/11) για την Ολλανδία και θα παραμείνει μέχρι και τις 5 του Δεκέμβρη. Στο διάστημα της παραμονής επί ολλανδικού εδάφους, κυρίως θα έχει πρόγραμμα καθημερινών διπλών προπονήσεων αλλά και ένα φιλικό ματς τριών 45άλεπτών στις 4 Δεκεμβρίου. Χωρίς ακόμα να έχει ανακοινωθεί ο αντίπαλος.