Ο Βίντα αποδεικνύει πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός...

Ντομαγκόι Βίντα

i

©intime

Ο Βίντα αποδεικνύει πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός...

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 04:40 - 01.05.2024 / Ανανεώθηκε: 11:55 - 21.05.2024

Μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του διανύει ο Ντομαγκόι Βίντα με τη φανέλα της ΑΕΚ, παρόλο που «πάτησε» τα 35.

Το βράδυ της Κυριακής (28/04) η ΑΕΚ βρέθηκε αγκαλιά με το 14ο πρωτάθλημα στην ιστορία της, όμως δεν κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμα που απέκτησε στο 75ο λεπτό και γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας με 3-2. Μία ήττα που δεν της αφαίρεσε τον ρόλο του ξεκάθαρου φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά κράτησε «ζωντανούς» Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στη «μάχη».

Ένας εκ των κορυφαίων του γηπέδου στο ντέρμπι «Δικεφάλων» ήταν ο Ντομαγκόι Βίντα, ο οποίος όχι μόνο δεν είχε καμία ευθύνη στα γκολ τα οποία δέχτηκε η ομάδα του από τους Θεσσαλονικείς, αλλά ήταν κι εκείνος, που με πανέξυπνο τρόπο έκανε την ανατροπή για τους «κιτρινόμαυρους». Διάβασε άψογα τη φάση, πήρε θέση στο κατάλληλο σημείο και με μία κεφαλιά έστειλε την Ένωση αγκαλιά με την κούπα. Άσχετα που εκείνη μετά... αυτοκτόνησε.

Ρεκόρ καριέρας στα 35 του!

Είναι κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν αποδείξει πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Και αδιαμφισβήτητα ο Ντομαγκό Βίντα ανήκει σε αυτή την κατηγορία παικτών, όντας ο βασικός πυλώνας των μετόπισθεν του Δικεφάλου. Και δεν είναι μόνο η προσφορά του σε ότι αφορά την αμυντική και ανασταλτική λειτουργία. Ο Κροάτης στόπερ δίνει σημαντικές λύσεις και επιθετικά, έχοντας καλή επαφή με το πλεκτό.

Τη Δευτέρα (29/04) ο Βίντα συμπλήρωσε τα 35 του χρόνια, όμως η φετινή του σεζόν είναι από τις πιο παραγωγικές στην καριέρα του. Ο έμπειρος αμυντικός πλέον μετρά 37 συμμετοχές με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις και έχει πετύχει 8 γκολ! Τα περισσότερα που έχει πετύχει σε μια σεζόν στην τεράστια καριέρα του.

Φυσικά, η διοίκηση της ΑΕΚ είναι η πρώτη που έχει εκτιμήσει τα όσα κάνει στο χορτάρι ο Κροάτης άσος και γι' αυτό πριν λίγο καιρό φρόντισε να τον «δέσει», ανανεώνοντας το συμβόλαιό του έως το 2025 με οψιόν για έναν ακόμη χρόνο.