Ο Χατζισαφί έβαλε ξανά «φρένο» στις μεταγραφικές σκέψεις της ΑΕΚ για μπακ
i

Εχσάν Χατζισαφί/©intime

Ο Χατζισαφί έβαλε ξανά «φρένο» στις μεταγραφικές σκέψεις της ΑΕΚ για μπακ

Κώστας Τσίλης 18:33 - 17.01.2023 / Ανανεώθηκε: 18:37 - 17.01.2023

Ο Χατζισαφί με την αγωνιστική του παρουσία, βάζει για δεύτερη φορά φρένο στις μεταγραφικές σκέψεις της ΑΕΚ για αριστερό μπακ

Η συζήτηση στην ΑΕΚ για μεταγραφική ενίσχυση στην θέση του αριστερού μπακ, έχει ανοίξει ήδη από τον περασμένο Ιούνιο. Και παραμένει ανοιχτή. Ο λόγος όμως, που ακόμα δεν έχει προχωρήσει κίνηση και που ενδεχομένως δεν θα προχωρήσει καν ούτε στην χειμερινή αγορά, έχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται Εχσάν Χατζισαφι. Και είναι ο ίδιος λόγος που δεν προχώρησε ούτε το καλοκαίρι.

Ο Χατζισαφί επιστρέφοντας από το Μουντιάλ, βρήκε τη θέση του βασικού αριστερού μπακ στην ΑΕΚ… κενή. Βλέπετε, ο Μιλάντ Μοχαμάντι είχε επιστρέψει τραυματίας και μάλιστα σοβαρά, από την περιπέτεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Την θέση αυτή ο Χατζισαφί την διεκδίκησε μαζί με τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, που επίσης ήταν στην σκέψη του Αλμέιδα για αντικαταστάτης του Μοχαμάντι. Και την κέρδισε.

Όσο προχωρούσαν τα ματς και όσα βρισκόντουσαν σε εξέλιξη και οι συζητήσεις στην ΑΕΚ για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ο Χατζισαφί έπαιζε όλο και καλύτερα. Μέχρι που έφτασε να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και στο ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό αλλά και στο ματς της προηγούμενης Κυριακής με τον Παναιτωλικό.

Η εικόνα αυτή του Ιρανού, έβαλε επί της ουσίας φρένο στις σκέψεις για μεταγραφή αριστερού μπακ. Έτσι κι αλλιώς ο Αλμέιδα για λόγους ισορροπιών μέσα στην ομάδα, πολύ θα ήθελε να μπορέσει να καλύψει εκ των έσω το κενό που άφησε ο τραυματίας Μοχαμάντι, μέχρι αυτός να επιστρέψει. Ζήτημα δικαιοσύνης για τον Αργεντινό τεχνικό, το οποίο όμως πλέον αφορά και τον Χατζισαφί με τις εμφανίσεις που κάνει.

Προφανώς αυτό δεν σημαίνει καθόλου πως αν η ΑΕΚ βρει στην αγορά τώρα τον Γενάρη μια εξαιρετική περίπτωση αριστερού μπακ, θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Αλλά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, πιθανότατα αυτό είναι και το μόνο πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα γίνει κίνηση για την συγκεκριμένη θέση, στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Μάλιστα επί της ουσίας, κάπως έτσι ο Χατζισαφί έβαλε φρένο στις μεταγραφικές συζητήσεις για αριστερό μπακ στην ΑΕΚ και το περασμένο καλοκαίρι. Ήταν στο τραπέζι η σκέψη αυτή, μέχρι που ο Ιρανός μπήκε στην τριάδα στην άμυνα, έγινε βασικός με καλές εμφανίσεις και κάπως έτσι η κουβέντα μετατέθηκε για τον Γενάρη.