Οι ημερομηνίες που ενδιαφέρουν την ΑΕΚ για τα προκριματικά του Champions League

Οι ημερομηνίες που ενδιαφέρουν την ΑΕΚ για τα προκριματικά του Champions League

Κώστας Τσίλης 22:45 - 24.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:18 - 25.05.2023

Όλα τα δεδομένα για την ευρωπαϊκή θέση και πορεία της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν

Είναι γεγονός πως η ΑΕΚ δεν περίμενε τον τελικό του κυπέλλου για να μάθει που θα «κλειδώσει» η ευρωπαϊκή της θέση για τη νέα σεζόν. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είχε δώσει στην Ένωση δυο δεδομένα που συνιστούν παράλληλα και σημαντικά πλεονεκτήματα. Αφενός η ΑΕΚ θα συμμετάσχει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και θα διεκδικήσει σε δυο προκρίσεις την παρουσία της στους ομίλους. Αφετέρου έχει εξασφαλισμένη την ευρωπαϊκή της παρουσία τουλάχιστον μέχρι και τον Δεκέμβρη, ακόμα και εάν τα πράγματα πάνε εντελώς στραβά στους δυο προκριματικούς γύρους τον Αύγουστο.

Η ΑΕΚ θα μπει στην κλήρωση της 24ης Ιουλίου, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League με τον πρώτο αγώνα στις 8 ή 9 Αυγούστου και την ρεβάνς στις 15 του μηνός. Η Ένωση θα μπει σ’ αυτή την κλήρωση δεδομένα ως ανίσχυρη. Παρόλα αυτά το γεγονός πως οι επόμενες κληρώσεις γίνονται με βάση τα ζευγάρια, η ΑΕΚ έχει μεγάλες ελπίδες να βρίσκεται στους ισχυρούς των Play Offs στα τέλη του Αυγούστου, εάν πάρει ζευγάρι στον τρίτο προκριματικό με υψηλό συντελεστή.

Αν η ΑΕΚ προκριθεί από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, θα πάει στα Play Offs για να διεκδικήσει την παρουσία της στους ομίλους της διοργάνωσης. Με την κλήρωση να είναι προγραμματισμένη για τις 7 Αυγούστου και τα δυο ματς στις 22 ή 23 Αυγούστου και 29 ή 30 του μηνός.

Στο ενδεχόμενο που η ΑΕΚ αποκλειστεί από τον 3ο προκριματικό του Champions League, θα πάει στα Play Offs του Europa League, για να διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Η κλήρωση είναι επίσης στις 7 Αυγούστου και τα δυο ματς στις 24 και 31 Αυγούστου.

Αν η ΑΕΚ προκριθεί στα Play Offs του Champions League και αποκλειστεί εκεί, τότε θα συμμετάσχει στους ομίλους του Europa League. Ενώ στο ενδεχόμενο που η Ένωση αποκλειστεί και από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, αλλά και από τα Play Offs του Europa, τότε θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία από τον Σεπτέμβριο στους ομίλους του Conference.

Tags: