Οριστικά στο Europa League ο Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-1

i

© Intime

Οριστικά στο Europa League ο Ολυμπιακός

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:45 - 24.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:16 - 25.05.2023

Οριστικά στο Europa League o Ολυμπιακός, μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ. Πότε μπαίνουν στη μάχη των προκριματικών οι Πειραιώτες.

Η τελευταία λεπτομέρεια για το ποιος θα προκριθεί στο Europa League της επόμενης σεζόν διευθετήθηκε, αφού ο μεγάλος τελικός του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να επικρατεί του ΠΑΟΚ και να κάνει το νταμπλ - τρίτο στην ιστορία της. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τη δεύτερη σε βαθμό ενδιαφέροντος ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι ο ο Ολυμπιακός, με τους «ασπρόμαυρους» να αρκούνται στο Europa Conference League.

Το θετικό για την ελληνική ομάδα είναι πως οι υποχρεώσεις της αργούν να ξεκινήσουν, το οποίο συνεπάγεται μεγαλύτερο διάστημα προετοιμασίας. Oι παίκτες του Ολυμπιακού θα έχουν τη δυνατότητα να αρχίσουν ήρεμοι τις προπονήσεις τους και ως εκ τούτου θα μπορέσουν να εμφανιστούν πιο έτοιμοι στις υποχρεώσεις τους. Αυτές, για τους «ερυθρόλευκους» ξεκινούν στον τρίτο προκριματικό γύρο, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στις 10 Αυγούστου. Τον αντίπαλο του, ο σύλλογος του Πειραιά θα τον μάθει αρκετά νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 24 Ιουλίου.

Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί τελικά στα playoffs, τότε θα κληθεί να αντιμετωπίσει πιο δύσκολο αντίπαλο, σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης. Αντιθέτως σε περίπτωση αποκλεισμού σε αυτόν τον γύρο θα βρεθεί στους ομίλους του Europa Conference League, ενώ αν βγει εκτός νωρίτερα θα έχει τη δυνατότητα να σώσει την παρουσία του στην Ευρώπη, αγωνιζόμενος στα playoffs της ίδιας διοργάνωσης. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι ευκαιρίες για παρουσία σε ευρωπαϊκή διοργάνωση που του δίνονται είναι αρκετές και θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» για να μείνει έξω από αυτές.

Σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους της διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός θα δώσει το παρθενικό του ματς στις 21 Σεπτεμβρίου, με την κλήρωση να λαμβάνει χώρα την πρώτη μέρα του ιδίου μηνός.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες για τα προκριματικά του Europa League

  • Κλήρωση τρίτου προκριματικού γύρου: 24 Ιουλίου
  • Πρώτο ματς: 10 Αυγούστου
  • Δεύτερο ματς: 17 Αυγούστου
  • Κλήρωση playoffs: 7 Αυγούστου
  • Πρώτο ματς: 24 Αυγούστου
  • Δεύτερο ματς: 31 Αυγούστου