Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στο Champions League μετά το... φιάσκο της Φερεντσβάρος

ΑΕΚ - Βόλος

i

© Intime

Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στο Champions League μετά το... φιάσκο της Φερεντσβάρος

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 21:41 - 19.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:46 - 19.07.2023

Ο αποκλεισμός-σοκ της Φερεντσβάρος από την Κλάκσβικ από τα νησιά Φερόε επηρεάζει την ΑΕΚ. Ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της Ένωσης για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Μετά τα παιχνίδια της Τρίτης (19/7) για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, τα 5 από τα 6 ζευγάρια από τα οποία θα προκύψει ο αντίπαλος της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έγιναν γνωστά.

Μάλιστα, προέκυψε και μία μεγάλη έκπληξη που έφερε αλλαγές στον χάρτη των πιθανών αντιπάλων του Δικεφάλου. Συγκεκριμένα, η Φερεντσβάρος υπέστη αποκλεισμό-σοκ, καθώς ηττήθηκε με 3-0 στην έδρα της από την Κλάκσβικ από τα νησιά Φερόε και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα έμεινε εκτός του θεσμού.

Από 'κει και πέρα, οι Ολύμπια Λιουμπλιάνας, Αστάνα και Καραμπάγκ επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Το «αντίο» των Ούγγρων έκανε καλό στο ζευγάρι της Μόλντε με την Ελσίνκι, που πλέον μπαίνει στο γκρουπ των ισχυρών και κατ΄ επέκταση γίνεται πιθανός αντίπαλος των «κιτρινόμαυρων».

Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) - Αστάνα (Καζακστάν)

Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία) - Κοπεγχάγη (Δανία)

Ζαλγκίρις (Λιθουανία) - Γαλατάσαράι (Τουρκία)

Ρακόβ (Πολωνία) - Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)

Ελσίνκι (Φινλανδία) ή Λάρν (Βόρειος Ιρλανδία) - Μόλντε (Νορβηγία)

Όσον αφορά το 6ο και τελευταίο ζευγάρι, αναμένουμε τι θα γίνει στη ρεβάνς της Εσπεράνγκε με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει 1-1). Αν προκριθούν οι Σλοβάκοι, το 6ο ζευγάρι που μπορεί να αποτελέσει πιθανό αντίπαλο της ΑΕΚ θα είναι αυτό της Ζρίνσκι με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Σε περίπτωση που η Σλόβαν αποκλειστεί, το 6ο ζευγάρι μπορεί να είναι της Λουντογκόρετς με την Ολύμπια Λιουμπλιάνας, αν όμως οι Βούλγαροι ανατρέψουν το 2-0 που έχασαν από την Μπαλκάνι του Κοσόβου στο πρώτο ματς.

Και στο ενδεχόμενο αποκλεισμού και των Σλοβάκων και των Βούλγαρων, στο γκρουπ των ισχυρών θα ανέβει το ζευγάρι της Σέριφ Τίρασπολ με την Μακάμπι Χάιφα.

Υπενθυμίζεται ότι η κλήρωση που η πρωταθλήτρια Ελλάδας θα μάθει τον αντίπαλο της στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League θα γίνει τη Δευτέρα (24/7).