Ποια νίκη; Όλοι στην ΑΕΚ συζητούσαν για τον Νταντσένκο

Όλεγκ Νταντσένκο

i

© Intime

Ποια νίκη; Όλοι στην ΑΕΚ συζητούσαν για τον Νταντσένκο

Κώστας Τσίλης 08:12 - 14.02.2023 / Ανανεώθηκε: 08:13 - 14.02.2023

Η είδηση για την τριπλή ανακοπή καρδιάς του Νταντσένκο έριξε βαριά την σκιά της πάνω από την Opap Arena και ήταν σχεδόν το μοναδικό θέμα συζήτησης για όλους στην ΑΕΚ

Σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο, η είδηση για την τριπλή ανακοπής καρδιάς που υπέστη ο Όλεγκ Νταντσένκο κατά την διάρκεια της προπόνησης, έτσι κι αλλιώς φέρνει έναν κόμπο στον λαιμό. Πολλώ δε μάλλον για έναν οργανισμό όπως αυτός της ΑΕΚ, που έχει ζήσει έστω και για λίγο τον Ουκρανό μπακ, αλλά και για κάποιους παίκτες οι οποίοι μοιράστηκαν τα αποδυτήρια μαζί του. 

Η είδηση γι αυτό που συνέβη στον Νταντσένκο άρχισε να εξαπλώνεται αστραπιαία στην Opap Arena αμέσως μετά την λήξη του παιχνιδιού με τον Λεβαδειακό. Και "σόκαρε" τους πάντες. Πολύ περισσότερο, ποδοσφαιριστές αλλά και γενικώς ανθρώπους της ΑΕΚ, που είχαν προλάβει να συνυπάρξουν με τον Ουκρανό, στο διάστημα που φορούσε την κιτρινόμαυρη φανέλα. 

Μπορεί αγωνιστικά ο Νταντσένκο να μην έπιασε στην ΑΕΚ, αλλά στο πέρασμα του ήταν πολύ χαμηλών τόνων, δεν δημιούργησε ποτέ κανένα πρόβλημα και δεν υπήρχε κανείς που να μην τον συμπαθεί. Ακόμα και αυτοί που είχαν μόνο τυπικές σχέσεις μαζί του. Μάλιστα όλοι στην ΑΕΚ θυμούνται πόσο μεγάλο σοκ είχε προκαλέσει πέρυσι τέτοια εποχή, αυτό που συνέβη με την σύζυγο του Ουκρανού μπακ. 

Την μέρα που ο Νταντσένκο υπέγραφε συμβόλαιο με την Ζόρια, κάτι που το ήθελε πολύ καθώς δεν είχε καταφέρει να κερδίσει θέση στην ΑΕΚ και ήθελε να πάρει μεταγραφή για να φύγει, η σύντροφός του σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην Ουκρανία. Και τότε όλοι μέσα στην ομάδα είχαν στεναχωρηθεί και είχαν προσπαθήσει μ' όποιο τρόπο μπορούσαν να συμπαρασταθούν στον πρώην συμπαίκτη τους. 

Και τώρα που έμαθαν την είδηση για την ανακοπή καρδιά που υπέστη ο Νταντσένκο, αμέσως το μυαλό τους πήγε και σ' όσα πέρασε πέρυσι με την απώλεια της γυναικάς του. Όλοι προσπαθούσαν να μάθουν μια λεπτομέρεια παραπάνω για την πορεία της υγείας του. Ενώ σίγουρα επισκίασε ακόμα και τη νίκη επί του Λεβαδειακού, καθώς ήταν το βασικό θέμα συζήτησης και στα αποδυτήρια και παντού ανάμεσα στους ανθρώπους της ΑΕΚ. Μέχρι και τον Δημήτρη Μελισσανίδη έφτασε.