Ο Σοάρες Ντίας που θα σφυρίξει το ΑΕΚ – Ολυμπιακός έχει επεισοδιακό παρελθόν στην Ελλάδα – Η επίθεση και η ποινή στον Μελισσανίδη

Ο Σοάρες Ντίας στο περασμένο ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΑΕΚ στη Λεωφόρο.

i

©intime

Ο Σοάρες Ντίας που θα σφυρίξει το ΑΕΚ – Ολυμπιακός έχει επεισοδιακό παρελθόν στην Ελλάδα – Η επίθεση και η ποινή στον Μελισσανίδη

Sportal newsroom 22:05 - 14.09.2023 / Ανανεώθηκε: 22:05 - 14.09.2023

Ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας θα σφυρίξει για πέμπτη φορά σε ματς στην Ελλάδα. Θα είναι η τέταρτη για ματς της ΑΕΚ, ενώ η πρώτη του παρουσία σε αγώνα της Ένωσης οδήγησε σε τιμωρία του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας επιλέχθηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει το ντέρμπι της τέταρτης αγωνιστικής ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Ο 44χρονος Πορτογάλος ρέφερι είναι Elite και θα έρθει για πέμπτη φορά να σφυρίξει αγώνα στην Ελλάδα. Θα είναι, μάλιστα, η τέταρτη που θα βρεθεί σε παιχνίδι της ΑΕΚ. Είχε σφυρίξει το ματς ΑΕΚ-Άρης 2-1 στο ΟΑΚΑ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου στις 4/3/20.

Την πρώτη Οκτωβρίου 2020 έχει διαιτητεύσει την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Βόλφσμπουργκ (2-1) για το Europa League. Έναν και πλέον μήνα αργότερα, στις 21 Νοεμβρίου 2020 έπαιξε στο ντέρμπι (κεκλεισμένων των θυρών, λόγω κορονοϊού) Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, όπου οι Πειραιώτες επικράτησαν 1-0 με το γκολ του Φορτούνη. Τελευταίο και ιδιαίτερα κρίσιμο, ήταν και το ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ που σφύριξε στη Λεωφόρο για τα playoffs στις 30/4/23, όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0. Με τον Παναθηναϊκό να φωνάζει για κόκκινες κάρτες, που δεν έδειξε σε Μουκουντί και Βίντα και η ΑΕΚ για κόκκινη σε μαρκάρισμα του Μπερνάρ στον Ρότα.

Αυτό ήταν το τελευταίο ντέρμπι που έπαιξε ο Σοάρες Ντίας στην Ελλάδα, μέχρι αυτό της ερχόμενης Κυριακής στην OPAP Arena, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Η επίθεση

Η πρώτη του παρουσία στην Ελλάδα, όμως, ήταν αρκετά επεισοδιακή. Ο Σοάρες Ντίας στο ματς κυπέλλου ΑΕΚ-Άρης δέχθηκε παράπονα κι από τις δύο ομάδες. Ο ίδιος στην έκθεσή του ανέφερε ότι στο ημίχρονο δέχθηκε υβριστική επίθεση από παράγοντα, ο οποίος στη συνέχεια τον έπιασε από τα γεννητικά όργανα.

Η Πειθαρχική επιτροπή εξέτασε τα γεγονότα και στο τέλος ανακοίνωσε ποινή στην ΑΕΚ, αλλά κι επέβαλε απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για οκτώ μήνες στον ισχυρό άνδρα του συλλόγου Δημήτρη Μελισσανίδη. Στη συνέχεια, ωστόσο, η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ μείωσε στους έξι μήνες την ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για τον Μελισσανίδη, η οποία αφορούσε τα όσα έγιναν στον ημιτελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και Άρη. Στην αρχική ποινή υπήρχε και χρηματικό πρόστιμο στον Δημήτρη Μελισσανίδη ύψους 20.000 ευρώ το οποίο εξαλείφθηκε, ενώ για την ΑΕΚ μειώθηκε το πρόστιμο από 68.000 ευρώ σε 65.000 ευρώ.

Αναλυτικά η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ: «Η εκδίκαση αφορά παραβάσεις στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος ΑΕΚ-Άρης στις 4 Μαρτίου 2020: Εξαφάνισε την υπ’ αριθμόν 137/2020 οριστική απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. Αναφορικά με την υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 9659/21-4-2020 έφεση 1) της ΠΑΕ ΑΕΚ και 2) του Δημητρίου Μελισανίδη κατά της υπ’ αριθμόν 137/15-4-2020 οριστικής απόφασης της Τριμελούς Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. Απάλλαξε τον δεύτερο εκκαλούντα-εγκαλούμενο, ως προς την τέλεση της παράβασης του άρθρου 12 παρ.5 ΚΑΠ. 

Αυτό που ψάχνει ο Αλμέιδα με Ολυμπιακό και το «κάστρο» της OPAP Arena
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:40 - 13.09.2023

Αυτό που ψάχνει ο Αλμέιδα με Ολυμπιακό και το «κάστρο» της OPAP Arena

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά. Έχει καταφέρει πολλά στον έναν χρόνο που κάθεται στον πάγκο της ΑΕΚ. Όμως απέναντι στον Ολυμπιακό ψάχνει κάτι που δεν έχει πετύχει μέχρι σήμερα.

Επέβαλε σε βάρος της πρώτης εκκαλούσας-πρώτης εγκαλουμένης ΠΑΕ ΑΕΚ: α) συνολική χρηματική ποινή, ποσού εξήντα πέντε χιλιάδων (65.000) ευρώ και β) ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για (2) αγωνιστικές, εκτιτέα από την πρώτη, μετά την επιβολή της αγωνιστική ημέρα, κατά την οποία είναι γηπεδούχος. Επέβαλε στον εγκαλούμενο, Δημήτριο Μελισσανίδη, αξιωματούχο, την ποινή απαγόρευσης εισόδου εντός των ορίων όλων των γηπέδων της ελληνικής επικράτειας για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών».

Δείτε φωτορεπορτάζ από τα ματς που έχει σφυρίξει στην Ελλάδα ο Πορτογάλος: