Όταν η ΑΕΚ «τρόμαξε» τους «galacticos» της Ρεάλ στη Νέα Φιλαδέλφεια (vid)

ΑΕΚ - Ρεάλ Μαδρίτης

i

©Intime

Όταν η ΑΕΚ «τρόμαξε» τους «galacticos» της Ρεάλ στη Νέα Φιλαδέλφεια (vid)

Κώστας Τόπας 14:03 - 02.10.2023

Σαν σήμερα πριν 21 χρόνια η ΑΕΚ γράφει μια από τις πιο χρυσές σελίδες της ευρωπαϊκής της ιστορίας. Η Ένωση υποδέχθηκε την σχεδόν πάνοπλη Ρεάλ Μαδρίτης και αφού προηγήθηκε με 3-1 ακουμπώντας το «θαύμα», πήρε την ισοπαλία σε ένα θρυλικό παιχνίδι.

Ζιντάν, Ραούλ, Φίγκο, Κασίγιας, Μακελελέ, Μοριέντες, Ρομπέρτο Κάρλος, Γκούτι και τους υπόλοιπους, η Ρεάλ τέθηκε αντιμέτωπη με την ΑΕΚ στο «Νίκος Γκούμας», που ως το 30' παραληρούσε, βλέποντας την Ένωση να έχει πάρει ένα απίθανο προβάδισμα με 3-1, χάρη στα γκολ των Τσιάρτα (6'), Μαλαδένη (25') και Νικολαϊδη (28'), ενώ ο Ζιζού (15') είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1!

Η συνέχεια της αναμέτρησης στο κατάμεστο γήπεδο των «κιτρινόμαυρων» βρήκε τους παίκτες του Ντελ Μπόσκε να αποκαθιστούν την τάξη, ισοφαρίζοντας σε 3-3 (Ζιντάν 39', Γκούτι 60'. Παρά το ισόπαλη αποτέλεσμα, αυτό που έζησε η ΑΕΚ και οι οπαδοί της στις 2 Οκτωβρίου του 2002, έχουν καταστήσει τη βραδιά χαρακτηριστική στην πορεία της όλα αυτά τα χρόνια στα Κύπελλα Ευρώπης.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Χιώτης, Κωστένογλου, Ζαγοράκης (83’ Ίβιτς) Τσιάρτας (83’ Σεντένο) Πετκόφ (16’ Μαλαδένης) Κασάπης, Ράιτ, Καψής, Κατσουράνης, Λάκης, Νικολαΐδης.

Ρεάλ Μαδρίτης (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Σαλγάδο, Κάρλος, Ζιντάν (84' Πορτίγιο), Ελγκέρα, Ραούλ (81' Μοριέντες), Φίγκο, Γκούτι (87' Μακ Μάναμαν), Καμπιάσο, Παβόν, Μακελελέ

Επειτα από 20 ημέρες, ΑΕΚ απέσπασε ισοπαλία 2-2 μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», αν και είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με δύο γκολ του Μακμάναμαν, οι Κατσουράνης και Σεντένο ισοφάρισαν λίγο πριν τέλος του αγώνα.