ΑΕΚ - Παναιτωλικός: Θέλει το τρίποντο και περιμένει... δώρο στους Ζωσιμάδες
i

ΑΕΚ / ©INTIME

ΑΕΚ - Παναιτωλικός: Θέλει το τρίποντο και περιμένει... δώρο στους Ζωσιμάδες

Sportal newsroom 09:54 - 15.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:25 - 15.01.2023

Η ΑΕΚ υποδέχεται στην «OPAP Arena» το Παναιτωλικό για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τη φέρει στο -1 από το Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Παναιτωλικό στην «OPAP Arena» (16:00, CosmoteSport 1HD) με μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα τη φέρει στο -1 από το Παναθηναϊκό. 

Η «Ένωση» προέρχεται από τις νίκες απέναντι στο Παναθηναϊκό και τη Κηφισιά και θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί που θα τη φέρει ακόμα πιο κοντά στους «πράσινους» και τη κορυφή της βαθμολογίας. Ο Ματίας Αλμέιδα έχει κανονικά στην αποστολή τον Αρόλντ Μουκουντί, παρά το πρόβλημα στο πόδι, ενώ λέγεται ότι μπορεί να είναι και στη βασική εντεκάδα.

Εκτός αποστολής είναι οι Σιντιμπέ, Γκατσίνοβιτς, Μοχαμαντί, Ελίασον, Τζαβέλλας και Γαλανόπουλος. Οι τελευταίοι δύο είναι πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, με τον πρώτο να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και ο Γαλανόπουλος δέχθηκε χτύπημα στο ματς του κυπέλλου. 

Αντίθετα ο Παναιτωλικός έρχεται από τη βαριά ήττα με 0-4 από τον ΟΦΗ στο Αγρίνιο. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θέλει να επιστρέψει στις νίκες για να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της εξάδας. 

Παρόλα αυτά ο Έλληνας τεχνικός θα ταξιδέψει στην Αθήνα με απουσίες. Ο Νταγκό θα μείνει εκτός δράσης 4-6 εβδομάδες, ενώ ο Ντέμπι Φλόρες συμπλήρωσε κάρτες. 

Διαθέσιμος όμως θα είναι ο Μόρσεϊ που θα βρεθεί στην αποστολή για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πρωταθλήματος μετά το Μουντιάλ. Στην αποστολή θα βρεθεί επίσης και ο Σενγκέλια και η νέα προσθήκη της ομάδας του Αγρινίου, Γιάννης Μπουζούκης.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Μήτογλου, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Μουστακόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Φερνάντες, Μαχαίρας.

Η αποστολή του Παναιτωλικού: Ανέστης, Αποστολάκης, Χουχούμης, Μλάντεν, Καρέλης, Βαρόνε, Πέδρο, Ντίας, Χατζηθεοδωρίδης, Λάρσον, Μάρτενσον, Μπουζούκης, Κολοβός, Ξενιτίδης, Μόρσεϊ, Σενγκέλια, Στεργιάκης, Τσιγγάρας, Μαλής, Λιάβας, Αναστασόπουλος, Κοντογιάννης.

Οι πιθανές εντεκάδες: 

ΑΕΚ: Αθανασιάδης- Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί- Σιμάνσκι, Πάολο Φερνάντες, Πινέδα, Γιόνσον- Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία

Παναιτωλικός: Ανέστης- Αποστολάκης, Μλάντεν, Λάρσον, Χουχούμης- Μάρτενσον, Χόρχε Ντίας, Ξενίδης- Καρέλης, Κολοβός, Ζοάο Πέδρο