Έπαιξε ως πρωταθλήτρια η ΑΕΚ κι έκανε πάρτι τίτλου με μαγική τριάδα κόντρα στον πνευματικά ανέτοιμο Παναθηναϊκό

Έπαιξε ως πρωταθλήτρια η ΑΕΚ κι έκανε πάρτι τίτλου με μαγική τριάδα κόντρα στον πνευματικά ανέτοιμο Παναθηναϊκό

Γιώργος Σακελλαρίου 22:24 - 24.04.2024 / Ανανεώθηκε: 22:37 - 24.04.2024

Η ΑΕΚ με τους Ελίασον, Πινέδα, Πόνσε να κάνουν όργια διέλυσε 3-0 τον Παναθηναϊκό, ο οποίος φωνάζει για πέναλτι στο 1-0 και αγγίζει τον τίτλο.

Η ΑΕΚ στο ντέρμπι τίτλου έπαιξε ως πρωταθλήτρια.

Ο Παναθηναϊκός σε ματς που αν το έπαιρνε θα είχε και τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα εμφανίστηκε πνευματικά ανέτοιμος. Το «τριφύλλι» φωνάζει για πέναλτι στο 1-0, το οποίο αγνόησαν ο Ντελαζό και ο Κάστρο στο VAR, το οποίο αν δινόταν και γινόταν γκολ, ενδεχομένως να μιλούσαμε διαφορετικά.

Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα, η οποία δεν είχε θέλξει στα playoffs στο καθοριστικό ματς έπαιξε ως πρωταθλήτρια. Η Ένωση είχε σε τρομερή βραδιά τους Ελίασον (δύο γκολ), Πόνσε (ένα γκολ και δοκάρι), Πινέδα (συμμετοχή στο 1-0 και 3-0 κι ένα δοκάρι) και σμπαράλιασε το «τριφύλλι». Επικράτησε 3-0, ξέφυγε στο +4, πήρε και την ισοβαθμία με τους πράσινους και πλέον είναι πιο κοντά στον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο.

Ελίασον και 1-0

Η ΑΕΚ με την ώθηση των οπαδών της μπήκε δυνατά κι ευτύχησε να ανοίξει νωρίς το σκορ. Η Ένωση προειδοποίησε στο 6’. Ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά στην περιοχή από σέντρα του Ελίασον και η μπάλα έφυηε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 7’, όμως, έγινε το 1-0. Ο Ελίασον έκλεψε στον άξονα, συνεργάστηκε με τον Πινέδα, κινήθηκε από δεξιά προς τον άξονα κι εντός περιοχής εκτέλεσε με το αριστερό κι έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ντραγκόβσκι για το 1-0!

Στο 9’ απείλησε ο Παναθηναϊκός. Ο Γεντβάι έδωσε αριστερά στον Χουάνκαρ, ο οποίος σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Παλάσιος στο διαγώνιο βολέ δεν βρήκε στόχο.

Φωνές για πέναλτι

Η ΑΕΚ είχε ψυχολογία και στο 14’ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Πόνσε εντός περιοχής εκτέλεσε κι απέκρουσε ο Ντραγκόβσκι.

Στο 21’ ο Ελίασον εκτέλεσε κόρνερ, ο Βίντα έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Ντραγκόβσκι μπλόκαρε. Στο 26’ ο Ελίασον έφυγε στην κόντρα, αλλά το σουτ του Πόνσε ήταν άστοχο.

Στο 27’ ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι. Ο Αραούχο πήγε άγαρμπα στον Κώτσιρα και τον βρήκε στο αριστερό πόδι εντός γραμμής από δεξιά, αλλά ο Ντελαζό δεν έδωσε κάτι, ενώ και στο VAR ο Κάστρο, που είδε τη φάση δεν ενημέρωσε τον ρέφερι.

Στο 28’ σουτ του Αραούχο έβαλε την κόντρα σε κόρνερ ο Κώτσιρας και στο 34’ άγγιξε το 1-1 το «τριφύλλι». Ο Μπακασέτας έκανε τη σέντρα από δεξιά με το αριστερό, ο Ιωαννίδης έπιασε τη γυριστή κεφαλιά και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Τραγικό λάθος και 2-0

Στο 38’ έγινε το 2-0 για την ΑΕΚ. Από πλάγιο του Κώτσιρα ο Ακαϊντίν προσπάθησε να γυρίσει στον Ντραγκόβσκι, αλλά ουσιαστικά έκανε στραβοκλοτσιά, ο Πόνσε πήρε τη μπάλα, προχώρησε και στο τετ α τετ με δεξί πλασέ σημάδεψε την αριστερή γωνία για το 2-0.

Διπλό δοκάρι, Ελίασον και 3-0

Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν φάνηκε να είναι πνευματικά έτοιμος για τη μάχη. Ο Τερίμ πέρασε στη μάχη και τον Σπόραρ, αλλά και τον Βιλένα, στη θέση των αρνητικών Λημνιού, Παλάσιος κι έπαιξε ουσιαστικά ρόμβο.

Στο 47’ ο Ιωαννίδης σούταρε έξω από την περιοχή και μπλόκαρε ο Αθανασιάδης. Στο 54’ ο Ιωαννίδης σούταρε εκτός περιοχής και η μπάλα έφυγε πολύ ψηλά. Στο 57’ ο Χουάνκαρ έκανε κακό σουτ στην κίνηση.

Οι γηπεδούχοι πήραν τη σκυτάλη στις ευκαιρίες και στο 59’ ο Σιμάνσκι έκανε σουτ στην κίνηση και μπλόκαρε ο Ντραγκόβσκι.

Στο 61’ η ΑΕΚ είχε διπλό δοκάρι! Ο Πινέδα από αριστερά μπήκε στην περιοχή, εκτέλεση από το ύψος του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στην εξέλικη ο Πόνσε έκανε τρομερό γυριστό σουτ, ο Ντραγκόβσκι απέκρουσε και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι!

Στο 69’ έγινε το 3-0. Ο Σιμάνσκι με υπέροχη κάθετη έδωσε στον Πινέδα αριστερά, εκείνος γύρισε στην περιοχή, ο Γκατσίνοβιτς έκανε το σουτ, ο Ντραγκόβσκι απέκρουσε, αλλά ο Ελίασον πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε στη μικρή περιοχή για το 3-0.

Η ΑΕΚ με τις αλλαγές στο φινάλε γύρισε τη διάταξη σε 3-4-3 και στο 79’ άγγιξε το 4-0. Ο Λιβάι Γκαρσία με κεφαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Πινέδα, όμως, το αριστερό πλασέ του Μεξικανού πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι!

Σ' εκείνο το σημείο το ντέρμπι έσβησε και τα υπόλοιπα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ο MVP

Ο Νίκλας Ελίασον πέτυχε δύο γκολ. Το πρώτο άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, το τρίτο διέλυσε κάθε ελπίδα των φιλοξενούμενων.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στο λάθος του Ακαϊντίν. Λίγο μετά το πέναλτι που ζήτησε ο Παναθηναϊκός, ο Ακαϊντίν έκανε ένα τραγικό λάθος για τέτοιο ματς και ο Πόνσε σημείωε ψύχραιμα το 2-0... τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (76’ Άμραμπατ), Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Πινέδα (82’ Μάνταλος, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Ελίασον (76’ Μήτογλου), Αραούχο (58’ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (76’ Γκαρσία).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (77’ Βαγιαννίδης), Ακαϊντίν, Γεντβάι, Χουάνκαρ (64’ Μλαντένοβιτς), Τσέριν, Μπακασέτας (64’ Βέρμπιτς), Αράο, Λημνιός (46’ Σπόραρ), Ιωαννίδης, Παλάσιος (46’ Βιλένα).