Γρίφος όλες οι επιλογές του Αλμέιδα, από την μεσαία γραμμή μέχρι και την επίθεση

Ματίας Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Γρίφος όλες οι επιλογές του Αλμέιδα, από την μεσαία γραμμή μέχρι και την επίθεση

Κώστας Τσίλης 13:06 - 24.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:07 - 24.04.2024

Μόνο η τετράδα της άμυνας της ΑΕΚ δείχνει «κλειδωμένη» για το αποψινό κρίσιμο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και όλες οι υπόλοιπες θέσεις στην ενδεκάδα είναι ανοιχτές

Ποτέ δεν ήταν εύκολο, ειδικά στην φετινή σεζόν με τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια λόγω Ευρώπης, να μπει κάποιος στο... μυαλό του Ματίας Αλμέιδα και να προβλέψει τις επιλογές του για την ενδεκάδα της ΑΕΚ. Τις περισσότερες φορές ο Αργεντινός τεχνικός κρατούσε έναν άσο στο μανίκι του και έκανε είτε μια, είτε και περισσότερες εκπλήξεις. Όμως για το αποψινό κρίσιμο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η ενδεκάδα που θα επιλέξει ο Αλμέιδα είναι πιο δυσανάγνωστη από κάθε άλλη φορά.

Οι μοναδικές επιλογές που μοιάζουν δεδομένες και κλειδωμένες, είναι για την τετράδα της άμυνας. Θα επιστρέψει ο Ρότα στο δεξί άκρο και οι υπόλοιποι τρεις που έπαιξαν και στο Κλεάνθης Βικελίδης, δηλαδή Βίντα, Κάλενς και Χατζισαφί, θα ξεκινήσουν (εκτός μεγάλες ανατροπής) στο ντέρμπι. Για όλες τις υπόλοιπες θέσεις από την μεσαία γραμμή μέχρι και την επίθεση, δεν υπάρχει κανείς που να θεωρείται σίγουρος για το αρχικό σχήμα.

Ακόμα και το δεδομένο πως ο Πινέδα σίγουρα θα επιστρέψει στην ενδεκάδα, δεν δίνει απαντήσεις σε γρίφους. Αντίθετα τους κάνει πιο περίπλοκους. Διότι ο Μεξικανός μπορεί να παίξει από δεύτερος χαφ, μέχρι ελεύθερος πίσω από τον φορ (όπως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό), ή ακόμα και στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Σίγουρα θα είναι στην ενδεκάδα ένας εκ των Γιόνσον ή Σιμάνσκι, αλλά χωρίς να αποκλείεται να παίξουν ξανά μαζί οι δυο τους στα χαφ. Αλλά εάν παίξει ένας εκ των δυο, η επιλογή δεν μοιάζει καθόλου ξεκάθαρη.

Στην τριάδα πίσω από τον σέντερ φορ, επίσης και εκεί μοιάζουν όλα ανοιχτά. Πολλά θα εξαρτηθούν από τον βαθμό ετοιμότητας του Γκατσίνοβιτς. Πολλά επίσης θα εξαρτηθούν από τον ρόλο που θα έχει ο Πινέδα. Όπως και πολλά θα εξαρτηθούν από το εάν ο Αλμέιδα πάει σε σταθερές επιλογές, όπως ο Τσούμπερ ή δοκιμάσει κάποια έκπληξη για να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο προπονητή.

Ακόμα και για την θέση στην κορυφή της επίθεσης, όλα είναι ανοιχτά. Το φαβορί είναι ο Πόνσε που έχει αγωνιστικό ρυθμό και που βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Αλλά όταν ο Λιβάι Γκαρσία είναι ετοιμοπόλεμος, έστω και αν στα πόδια του έχει μόλις δυο κανονικές προπονήσεις, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρεθεί στο βασικό σχήμα.