ΠΑΟΚ από ατσάλι με αντεπίθεση πήρε το «Χ» στη ντερμπάρα με την ΑΕΚ κι έμεινε στην κορυφή

ΠΑΟΚ από ατσάλι με αντεπίθεση πήρε το «Χ» στη ντερμπάρα με την ΑΕΚ κι έμεινε στην κορυφή

Γιώργος Σακελλαρίου 22:29 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:37 - 07.04.2024

Η ΑΕΚ προηγήθηκε 2-0 με θαυμάσιες εκτελέσεις από Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ, αλλά ο ΠΑΟΚ με τρομερή αντεπίθεση και γκολ από τους Μπάμπα, Οζντόεφ έφτασε στο 2-2 και παρέμεινε στην κορυφή.

Η ΑΕΚ για 89 λεπτά κρατούσε στα χέρια της τη νίκη και το εισιτήριο για την κορυφή της Stoiximan Superleague.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν ήταν διατεθειμένος να πουλήσει εύκολα το τομάρι του. Η Ένωση προηγήθηκε 2-0 με τα γκολ των Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, ωστόσο, είναι αλήθεια ότι στο ματς δεν κυριάρχησε. Οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι είχαν τρεις ήττες στην OPAP Arena χωρίς να σημειώσουν γκολ και αρκετές φάσεις, ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Μετά το 60’ εξαπέλυσαν την αντεπίθεσή τους, μείωσαν με τον Μπάμπα και στο 89’ με τον Οζντόεφ έφτασαν και στην ισοφάριση.

Ο ΠΑΟΚ κράτησε έτσι την κορυφή, αλλά με την ισοπαλία γίνεται χαμός στο πρωτάθλημα. Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο και ασφαλώς το θρίλερ της Superleague θα έχει και συνέχεια.

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με τον Άμραμπατ δεξιά στην επίθεση, αριστερά τον Ελιασον και είχε τον Γκατσίνοβιτς πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου είχε τον Κωνσταντέλια αριστερά, τον Ζίβκοβιτς δεξιά και τον Μουργκ πίσω από τον Τόμας.

Το ντέρμπι είχε ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί σε σχέση με τις προηγούμενες επισκέψεις του στο ίδιο γήπεδο να είναι πιο επιθετικός. Η αλήθεια είναι ότι το κατάφερε, έφτανε συχνά στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά δεν μπορούσε να βρει την κατάλληλη τελική πάσα και την εκτέλεση. Κι αυτό γιατί εκτός ότι δεν υπήρχε γρήγορη σκέψη στην πάσα, οι γηπεδούχοι έκλειναν έγκαιρα και τους κενούς χώρους.

Στο 5’ o Μπάμπα απομάκρυνε προ του Ρότα και στην αντεπίθεση ο Κωνσταντέλιας και ο Ζίβκοβιτς δεν κατάφεραν να μπουν στην περιοχή δεχόμενοι σπρωξίματα από Βίντα και Άμραμπατ, αντίστοιχα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Τόμας βρέθηκε αριστερά στην περιοχή, αλλά αντί για τον αμαρκάριστο Μουργκ, πάσαρε πάνω στον Αθανασιάδη.

Στο 11’ είχε την πρώτη τελική της. Σέντρα του Σιμάνσκι από δεξιά εντός περιοχής, η κεφαλιά του Ελίασον που κινήθηκε ως φορ έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 21’ από σέντρα του Ελίασον, απομάκρυνε στο δεύτερο δοκάρι προ του Λιβάι Γκαρσία ο Κουλιεράκης σε κόρνερ.

Γκολ ο Γκατσίνοβιτς

Η ΑΕΚ αυτή τη φορά δεν είχε τον απόλυτο έλεγχο, αλλά ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ. Στο 30’ ο Λιβάι Γκαρσία υποδέχθηκε άψογα τη μπάλα στον χώρο του κέντρου κι έδωσε άμεσα στον Πινέδα. Ο Μεξικανός της ΑΕΚ προχώρησε, είδε το κενό στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ και πέρασε την κάθετη στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι και παρά την πίεση του Μπάμπα, με αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κοτάρσκι για το 1-0. Ο Σέρβος άσος μάλιστα πανηγύρισε δίνοντας κουτουλιά σε μία κάμερα!

Ο ΠΑΟΚ επιτέθηκε και στο 35’ είχε καλή ευκαιρία. Σε κόρνερ του Ζίβκοβιτς από αριστερά, η κεφαλιά του Κετζιόρα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 45’+2’ γύρισμα του Ζίβκοβιτς από αριστερά στη μικρή περιοχή, δεν βρέθηκε κανείς στην πορεία της μπάλας.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Λιβάι Γκαρσία είχε ενοχλήσεις από το πρώτο ημίχρονο κι έτσι άφησε τη θέση του στον Πόνσε.

Πανέξυπνο χτύπημα Άμραμπατ και 2-0

Η ΑΕΚ στην πρώτη της φάση στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε το 2-0. Η Ένωση κέρδισε φάουλ αριστερά εκτός περιοχής και ο Άμραμπατ πήγε στην εκτέλεση. Αντί για γέμισμα έκανε ένα συρτό σουτ με το δεξί, αιφνιδίασε τον Κοτάρσκι, ο οποίος άργησε να πέσει και είδε τη μπάλα στην αριστερή του γωνία για το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ πλέον δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιτεθεί. Στο 58’ από κόρνερ του Ζίβκοβιτς από δεξιά, ο Κετζιόρα και πάλι πήρε την κεφαλιά στη μικρή περιοχή κι έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο επόμενο λεπτό ο Λουτσέσκου έκανε τρεις αλλαγές. Πέρασε τον Σαμάτα στην κορυφή και τον Ντεσπόντοφ δεξιά. Ο Ζίβκοβιτς πήγε αριστερά και ο Κωνσταντέλιας σε ρόλο επιτελικού. Δεξί μπακ, παράλληλα, έπαιξε ο Σάστρε.

Μείωσε ο Μπάμπα

Στο 62’ ο ΠΑΟΚ έφτασε στο γκολ. Ο Ντεσπόντοφ από δεξιά απέφυγε τον Χατζισαφί, μπήκε στην περιοχή κι εκτέλεσε με το εξωτερικό, αλλά απέκρουσε ο Αθανασιάδης. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κωνσταντέλιας δεν βρήκε χώρο για πάσα ή σουτ, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Μπάμπα κι αυτός με εκπληκτικό αριστερό σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Αθανασιάδη για το 2-1.

Στο 65’ κόρνερ και γέμισμα του Ντεσπόντοφ, απομάκρυνε η άμυνα της ΑΕΚ, ενώ ο Λουτσέσκου πέρασε και τον Οζντόεφ στο γήπεδο αντί του Σβαμπ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στο 69’ να απειλήσει ξανά σε στατική φάση. Ο Ντεσπόντοφ έκανε το φάουλ και ο Οζντόεφ πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω κι έστειλε τη μπάλα αρκετά άουτ.

Ο ΠΑΟΚ μετά το 55’ είχε πάρει τον έλεγχο, οι αλλαγές έδωσαν ώθηση και ο Αλμέιδα για να παγώσει τον ρυθμό πέρασε τον Γιόνσον στη θέση του Άμραμπατ.

Οζντόεφ και 2-2 στο 89'

Στο 89' ο ΠΑΟΚ βρήκε το 2-2! Σε φάση διαρκείας και σέντρα από δεξιά του Μπάμπα, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά και ο Οζντόεφ από κοντά με προβολή έκανε το 2-2!

Στο 94' ο ΠΑΟΚ αναζήτησε κι έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ. Σουτ του Κετζιόρα κόντραρε στα σώματα και στην εξέλιξη κεφαλιά του Οζντόεφ στην καρδιά της άμυνας μπλόκαρε ο Αθανασιάδης!

Το ματς είχε απίστευτο ρυθμό, έγινε ροντέο και η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω. Η τελευταία φάση ήταν στο 96' για την Ένωση. Πάσα του Φερνάντες από δεξιά, το δεξί σουτ του Γιόνσον εντός περιοχής, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο MVP

Ο Μπάμπα Ράχμαν μακριά από τον δεύτερο. Ο Γκανέζος πέτυχε το γκολ για το 2-1 που έδωσε πνοή στην ομάδα του και είχε συμμετοχή στο 2-2. Ο Μπάμπα ήταν παντού κι έκανε ένα ακόμα τρομερό ματς.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Φυσικά στο 89'. Όταν το τελικό σκορ διαμορφώνεται στο φινάλε δεν χρειάζεται ερώτημα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι τελικές ήταν 10-9 υπέρ της Ένωσης. Τα κόρνερ 3-6, τα φάουλ 13-16 και τα γεμίσματα 9/27 για τους γηπεδούχους και 14/27 για τον ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα (79' Σιντιμπέ), Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (87' Φερνάντες), Πινέδα (87' Μάνταλος), Άμραμπατ (72’ Γιόνσον), Γκαρσία (46’ Πόνσε), Ελίασον.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (59’ Σάστρε), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Μουργκ (59’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Τόμας (59’ Σαμάτα).