Βασικός ο Ζίβκοβιτς στη νίκη της Σερβίας επί της Κύπρου, αλλαγή ο Γκατσίνοβιτς

Βασικός ο Ζίβκοβιτς στη νίκη της Σερβίας επί της Κύπρου, αλλαγή ο Γκατσίνοβιτς

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:09 - 25.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:19 - 25.03.2024

Ο άσος του ΠΑΟΚ Αντρίγια Ζίβκοβιτς και ο συμπατριώτης του στην ΑΕΚ Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς αγωνίστηκαν στη νίκη της Σερβίας με 1-0 επί της Κύπρου.

Η Κύπρος φιλοξένησε τη Σερβία στη Λάρνακα σε φιλική αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι θα είναι παρόντες στο Euro 2024 της Γερμανίας επικράτησαν 1-0 με το γκολ του άσου της Αλ Χιλάλ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς.

Με τη Σερβία αγωνίστηκαν και δύο παίκτες που βρίσκονται στη Stoiximan Superleague. Ο άσος του ΠΑΟΚ Αντρίγια Ζίβκοβιτς έπαιξε και στα 90 λεπτά ως δεξιός φουλ μπακ σε διάταξη 3-4-3, ενώ ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς μπήκε αλλαγή στο 63’ στη θέση του φορ της ομάδας Αλεξάνταν Μίτροβιτς. Αλλαγή στο 89’ μπήκε για την Κύπρο ο Πηλέας του Πανσερραϊκού.

Η Σερβία πήρε τη νίκη με γκολ που σημειώθηκε μόλις στο 7’. Ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς έκανε το 1-0 με κοντινή προβολή έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Σάμαρτζιτς.

Στο 10’ η Σερβία κέρδισε πέναλτι για χέρι του Λαϊφη. Ο Κύπριος διεθνής δέχθηκε τη μπάλα στο χέρι με γυρισμένη την πλάτη, υπήρξαν διαμαρτυρίες από την Κύπρο, αλλά ο διαιτητής δεν άλλαξε την απόφασή του. Ο Μίτροβιτς εκτέλεσε το πέναλτι, όμως, ο Μολ απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 60’ ο Γκόγκιτς πρόλαβε κι έβαλε το σώμα του πριν εκτελέσει ο Τάντιτς κι αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Σερβίας να φωνάξει για πέναλτι. Η Κύπρος έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 64’. Ο Πίττας σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ραϊκοβιτς και στην εξέλιξη της φάσης ο Κορέια δεν μπόρεσε από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 90’ ο άσος της ΑΕΚ Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς είχε την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο Μολ απέκρουσε το σουτ που επιχείρησε. Δεν αγωνίστηκε καθόλου ο αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού Φίλιπ Μλαντένοβιτς.

«Μπάσιμο του Ερυθρού Αστέρα για Μαξίμοβιτς – Αδύνατον να ανταγωνιστεί την πρόταση του Παναθηναϊκού»
REST OF THE WORLD

20:05 - 21.03.2024

«Μπάσιμο του Ερυθρού Αστέρα για Μαξίμοβιτς – Αδύνατον να ανταγωνιστεί την πρόταση του Παναθηναϊκού»

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει ανακοινώσει τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς για τα επόμενα τρία χρόνια, ωστόσο όπως αναφέρουν στη Σερβία ο Ερυθρός Αστέρας πήγε να κάνει... ριφιφί και να «κλέψει» τον Σέρβο μέσο πριν κλείσει στους Πράσινους.

Έγραψε ιστορία ο Τάντιτς

Ο άσος της Φενέρμπαχτσε Ντούσαν Τάντιτς, τον οποίο θα βρει σύντομα στον δρόμο του ο Ολυμπιακός για την προημιτελική φάση του Europa Conference League, μπήκε στο 46' για τη Σερβία. Μ' αυτή τη συμμετοχή ο Τάντιτς έφτασε τις 106 κι έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα παιχνίδια με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του, αφήνοντας πίσω τον πρώην άσο της Τσέλσι και της Ζενίτ Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς.