Η ΑΕΚ πλέον αγοράζει ακριβά και θα πουλάει ακριβά

Η ΑΕΚ πλέον αγοράζει ακριβά και θα πουλάει ακριβά

Η ΑΕΚ έχει επιλέξει έναν συγκεκριμένο τρόπο να κινείται στην αγορά και αυτό μπορεί να της αποφέρει μεγάλο κέρδος...

Μπορεί να επικρατούσε απόλυτη ηρεμία στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου και να φαινόταν πως η ΑΕΚ -σε αντίθεση με τους αντιπάλους της- δεν θα κάνει κάποια προσθήκη, αλλά στο... παρά ένα έγινε το «μπαμ» από την Ένωση, η οποία προχώρησε σε μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση, κάνοντας δικό της, τον Ρόμεπρτ Λιούμπισιτς.

Η περίπτωση του Αυστριακού μέσου δεν ήταν καθόλου εύκολη, οι διαπραγματεύσεις με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ ήταν πολύ ζόρικες για προφανείς λόγους που έχουν γραφτεί κιόλας, όμως η Ένωση πίεσε αρκετά -όπως και ο ίδιος ο παίκτης- και κατάφερε να «υπογράψει» τον Λιούμπισιτς, του οποίου του προσέφερε συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών.

Μία μεταγραφή, η οποία ουσιαστικά μας... μαρτυράει τον τρόπο με τον οποίο έχει αποφασίσει να κινείται στην αγορά πλέον η Ένωση. Η μάλλον, για την ακρίβεια, μία ακόμη τέτοιου είδους μεταγραφή, που μας δείχνει το σκεπτικό του Δικεφάλου, καθώς πριν από τον Λιούμπισιτς ήταν και οι περιπτώσεις των Ορμπελίν Πινέδα και Εζεκιέλ Πόνσε.

Δίνει πολλά και (κάποια στιγμή) θα πάρει πολλά...

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως όταν ο Ματίας Αλμέιδα θέλει έναν παίκτη, η ΑΕΚ είναι αποφασισμένη να κάνει ότι μπορεί, προκειμένου να τον κάνει δικό της. Με το οικονομικό κομμάτι να μην αποτελεί εμπόδιο. Φάνηκε και στην περίπτωση του Λιούμπισιτς, όπου η Ένωση κάλυψε κατευθείαν τα «θέλω» της Ντιναμό, ενώ φάνηκε ακόμα περισσότερο στην περίπτωση του Πινέδα, που ο σύλλογος έβγαλε από τα ταμεία του ένα ποσό το οποίο δεν είχε ξαναβγάλει ποτέ για κάποιον ποδοσφαριστή.

Παρατηρώντας τις προσθήκες που έχει κάνει η ΑΕΚ τα τελευταία δύο χρόνια καταλαβαίνει κανείς πως το... target group είναι συγκεκριμένο. Παίκτες max 30 ετών, οι οποίοι και να μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα, αλλά και να έχουν υψηλή μεταπωλητική αξία. Καθώς για ένα κλαμπ όσο σημαντικό είναι να μπορεί να αγοράζει, άλλο τόσο σημαντικό είναι να μπορεί και να πουλάει.

Και αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει αρκετούς παίκτες στο δυναμικό της, οι οποίοι βάσει ηλικίας και αγωνιστικής κατάστασης θα μπορούσαν να φέρουν στα ταμεία της Ένωσης μεγάλα χρηματικά ποσά (αν φυσικά αποφάσιζε να τους πουλήσει). Πρώτος στη σχετική λίστα δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Λιβάι Γκαρσία (26 χρονών, 12 εκατ. ευρώ χρηματιστηριακή αξία), ο οποίος είχε μυθικές προτάσεις και το περασμένο καλοκαίρι.

Ντεμπούτο Λιούμπισιτς στην προπόνηση της ΑΕΚ με... χειροκρότημα και φορτσάρισμα για το ματς της Κυριακής
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:54 - 01.02.2024

Ντεμπούτο Λιούμπισιτς στην προπόνηση της ΑΕΚ με... χειροκρότημα και φορτσάρισμα για το ματς της Κυριακής

Ο Λιούμπισιτς πήγε στα Σπάτα και έπιασε ήδη από σήμερα δουλειά και φορτσάρει προκειμένου να είναι έτοιμος για το παιχνίδι της ΑΕΚ την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης

Δεν είναι μόνο ο Λιβάι όμως. Είναι και οι Ορμπελίν Πινέδα (27 χρονών, 6,5 εκατ. ευρώ), Άρολντ Μουκουντί (26 χρονών, 5 εκατ. ευρώ), Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (28 χρονών, 3,5 εκατ. ευρώ), Νταμιάν Σιμάνσκι (28 χρονών, 3,5 εκατ. ευρώ), Νίκλας Ελίασον (28 χρονών, 3 εκατ. ευρώ), Έκι Πόνσε (3 εκατ. ευρώ), Λάζαρος Ρότα (26 χρονών, 2 εκατ. ευρώ) και Ρόμπερτ Λιούμπισιτς (3 εκατ. ευρώ). Παίκτες που αποκτήθηκαν και τώρα προσφέρουν στο χορτάρι και κάποια στιγμή στο μέλλον ενδέχεται να προσφέρουν στα ταμεία του συλλόγου...