ΑΕΚ: «Ρυθμιστής» ο Γκατσίνοβιτς για την ενδεκάδα του ημιτελικού με Ολυμπιακού
i

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, Ορμπελίν Πινέδα/©intime

ΑΕΚ: «Ρυθμιστής» ο Γκατσίνοβιτς για την ενδεκάδα του ημιτελικού με Ολυμπιακού

Κώστας Τσίλης 21:40 - 07.02.2023 / Ανανεώθηκε: 21:41 - 07.02.2023

Η παρουσία ή όχι του Γκατσίνοβιτς στην βασική ενδεκάδα του πρώτου ημιτελικού με τον Ολυμπιακό, θα κρίνει και τις υπόλοιπες θέσεις αλλά και τον σχηματισμό της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μόλις σήμερα Τρίτη, έκανε την πρώτη δυνατή της προπόνηση, μετά από την προηγούμενη Παρασκευή. Και πρακτικά έχει ακόμα μια δυνατή προπόνηση αύριο Τετάρτη, πριν από τον πρώτο ημιτελικό της Πέμπτης στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στον Ολυμπιακό. Προφανώς ο Ματίας Αλμέιδα το αγωνιστικό πλάνο το έχει σχεδόν σχηματίσει στο μυαλό του. Αλλά δεν το έχει δοκιμάσει στο... χόρτο. 

Οι οριστικές αποφάσεις του Αργεντινού τεχνικού θα παρθούν μετά την τελευταία προπόνηση. Αλλά το πρόσωπο κλειδί και ο... ρυθμιστής του σχήματος και της ενδεκάδας, είναι και πάλι ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Όπως ήταν και για το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Μόνο που τότε, ασχέτως αν τελικά δεν έγινε το παιχνίδι, αυτό που μέτρησε για τον Αλμέιδα και κράτησε τον Σέρβο χαφ στον πάγκο, ήταν το γεγονός πως δεν ήταν απολύτως έτοιμος αγωνιστικά για να ξεκινήσει. Τώρα ο Αργεντινός τεχνικός έχει να συνυπολογίσει και άλλες παραμέτρους. 

Μια ενδεχόμενη επιστροφή του Γκατσίνοβιτς στο αρχικό σχήμα, θα μεταθέσει τον Πινέδα στον άξονα ως δεύτερο αμυντικό χαφ και η ΑΕΚ θα παίξει με σχήμα μ' έναν καθαρόαιμο «κόφτη». Είτε τον Γιόνσον, είτε τον Σιμάνσκι. Και επομένως η απόφαση για τον Σέρβο χαφ, δεν περνάει μόνο από τον βαθμό ετοιμότητάς του παίκτη, αλλά και από την τακτική προσέγγιση που θέλει να κάνει ο Αλμέιδα στο παιχνίδι. 

Βεβαίως στο ματς του πρωταθλήματος στο Φάληρο, ο Αργεντινός τεχνικός είχε επιλέξει σχηματισμό με τον Γκατσίνοβιτς στο αριστερό άκρο της επίθεσης και τους Πινέδα και Γιόνσον στα χαφ. Αλλά το ματς της Πέμπτης είναι διαφορετικό έτσι κι αλλιώς. Ενώ δεν είναι καν βέβαιο πως ο Γκατσίνοβιτς είναι απολύτως έτοιμος για να ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα. Πάντως οριστικές αποφάσεις ο Αλμέιδα, θα πάρει μετά την τελευταία προπόνηση.