Ο Αλμέιδα ήθελε να παίξει στο Περιστέρι και λόγω... Ολυμπιακού
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα ήθελε να παίξει στο Περιστέρι και λόγω... Ολυμπιακού

Κώστας Τσίλης 11:00 - 07.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:24 - 07.02.2023

Τα πάνω - κάτω στον αγωνιστικό προγραμματισμό του Αλμέιδα, έφερε το γεγονός πως δεν διεξήχθη το κυριακάτικο ματς της ΑΕΚ στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Η πρώτη αντίδραση του Ματίας Αλμέιδα όταν πληροφορήθηκε πως τα τέρματα ήταν πιο κοντά από το κανονικό, ήταν να αναρωτηθεί «πως θα παίξουμε έτσι». Η αμέσως επόμενη ήταν η απορία για όλα αυτά τα πρωτόγνωρα που έβλεπε μπροστά στα μάτια του.  Ενώ όταν οριστικοποιήθηκε πως δεν θα γίνει το ματς, η αντίδραση του Αργεντινού τεχνικού, ήταν απογοήτευση. 

Απογοήτευση όχι μόνο διότι είναι ένας ποδοσφαιράνθρωπος και θέλει πάντα να παίζει ποδόσφαιρο. Αλλά και επειδή όλο αυτό που συνέβη, πρακτικά αποτελεί πλήγμα στον αγωνιστικό προγραμματισμό που έχει ο Αλμέιδα. Ένας προγραμματισμός που είχε γίνει από τον Αργεντινό τεχνικό, με δεδομένο πως την Πέμπτη θα υπήρχε ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αλλά θα είχε προηγηθεί την Κυριακή ένα παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο. 

Αντ' αυτού προέκυψε μια... βόλτα μέχρι το Περιστέρι. Και ένα χαλαρό τρέξιμο μέσα στο γήπεδο. Κάτι που σημαίνει πως συνολικά όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ έμειναν επί της ουσίας άπραγοι για μια ημέρα. Αλλά και ειδικώς κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν ανάγκη από αγωνιστικά λεπτά για να ανακτήσουν τον ρυθμό τους, όπως ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ή ο Νίκλας Ελίασον, δεν κατάφεραν να παίξουν ούτε δευτερόλεπτο. 

Αυτό το τελευταίο δεδομένο, μένει να φανεί πόσο θα επηρεάσει το αγωνιστικό πλάνο που θα φτιάξει ο Αλμέιδα για το ντέρμπι της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό. Υπό την έννοια πως ο Αργεντινός τεχνικός είχε σχεδιάσει να φέρει από τον πάγκο στο ματς με τον Ατρόμητο και τον Γκατσίνοβιτς και τον Ελίασον. Κάτι που ενδεχομένως θα επέτρεπε στους δυο ποδοσφαιριστές να φτάσουν σε βαθμό ετοιμότητάς τέτοιο, ώστε να ξεκινήσουν την Πέμπτη στην ενδεκάδα. Ειδικά στον Γκατσίνοβιτς.

Τώρα όμως που ούτε ο Σέρβος χαφ, αλλά ούτε και ο Ελίασον πήραν λεπτά συμμετοχής σε παιχνίδι, είναι άγνωστο αν θα μπορούν να είναι έτοιμοι για να μπουν στο αρχικό σχήμα στο παιχνίδι της Πέμπτης. Για τον Σουηδό εξτρέμ είναι σχεδόν δεδομένο πως δεν θα συμβεί. Για τον Γκατσίνοβιτς, θα κριθεί πιθανότατα στις προπονήσεις της Τρίτης αλλά και της Τετάρτης.