Σερί αποβολών στην «OPAP Arena» - Πέμπτη συνεχόμενη σε ματς πρωταθλήματος υπέρ της ΑΕΚ

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

i

© Intime

Σερί αποβολών στην «OPAP Arena» - Πέμπτη συνεχόμενη σε ματς πρωταθλήματος υπέρ της ΑΕΚ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:15 - 20.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:43 - 20.03.2023

Η χθεσινή αποβολή του Τσοκάι στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός έδωσε συνέχεια σε ένα αξιοσημείωτο σερί, το οποίο έχει τον ίδιο πρωταγωνιστή και στις πέντε περιπτώσεις.

Στη χθεσινή (19/3) αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό (0-0) στο «OPAP ARENA» για την πρεμιέρα των play offs της Stoiximan Super League, ο Ενίς Τσοκάι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στις καθυστερήσεις του αγώνα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Πινέδα. Η απόφαση του Νταμπάνοβιτς να αποβάλλει τον μέσο του «τριφυλλιού», έδωσε συνέχεια σε ένα σπάνιο σερί που είναι υπέρ της ΑΕΚ σε όλες τις περιπτώσεις.

 Συγκεκριμένα, στα τελευταία πέντε ματς στην «OPAP ARENA» για το πρωτάθλημα, οι αντίπαλοι της ΑΕΚ έχουν μείνει με 10 παίκτες σε ισάριθμες περιπτώσεις.

Η αρχή έγινε την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όταν ο Άρης ταξίδεψε στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ σε μία δύσκολη αποστολή. Η ομάδα του Πάρντιου είχε γνωρίσει την ήττα με 3-0, σε ένα ματς όπου οι «Θεσσαλονικείς» έχουν παράπονα από την διαιτησία του Γκοντίνιο, κυρίως για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε πάνω στον Φαμπιάνο

Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο από το 60΄ κι ενώ το σκορ ήταν ακόμα 1-0, καθώς ο Ετέμπο είδε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε 14 λεπτά, «κρεμώντας» έτσι την ομάδα του.

Δύο αγωνιστικές αργότερα, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα υποδέχτηκε τον Λεβαδειακό και πήρε τη νίκη (3-0) χωρίς να δυσκολευτεί. Με σκόρερ τους Γκαρσία και Άμραμπατ, η Ένωση είχε «κλειδώσει» το τρίποντο από το πρώτο κιόλας μέρος, ενώ το γκολ του Φαν Βέερτ στο 84ο λεπτό έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο ματς. Στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λέπτου, ο Τζημόπουλος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για παράβαση πάνω στον Γκαρσία, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει πέναλτι.

Στο επόμενο εντός έδρας ματς της ΑΕΚ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, τα πράγματα για τους Αρκάδες δυσκόλεψαν με το καλημέρα, διότι ο Μίκαελ Γκαρντάφσκι είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα μόλις στο τέταρτο λεπτό για μαρκάρισμα στον Αραούχο. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε εύκολα με 2-0, έχοντας βέβαια αριθμητικό πλεονέκτημα σχεδόν σε ολόκληρη τη διάρκεια του ματς.

Στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο «Δικέφαλος» έκανε την πρώτη του ήττα στο νέο γήπεδο από τον Ολυμπιακό (1-3). Η ομάδα του Μίτσελ ήταν άκρως αποτελεσματική κι «απέδρασε» από τη Νέα Φιλαδέλφεια, βάζοντας «φωτιά» στον βαθμολογικό πίνακα. Στο 70ο λεπτό κι ενώ το σκορ έδειχνε 0-3, ο Μαουρίτσιο Μαριάνι έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Πεπ Μπιέλ, χωρίς ωστόσο να έχει μεγάλη σημασία διότι η νίκη των «ερυθρόλευκων» είχε «κλειδώσει».

Η κόκκινη κάρτα του Τσοκάι στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό έδωσε συνέχεια στο σερί των αποβολών, με τους «κιτρινόμαυρους» σε αυτά τα πέντε ματς να μετράνε τρεις νίκες, μία ήττα και μία «λευκή» ισοπαλία.