Στην προεπιλογή της εθνικής Μεξικού ο Πινέδα

Ορμπελίν Πινέδα

i

©Photo by Omar Vega/Getty Images/Ideal Images

Στην προεπιλογή της εθνικής Μεξικού ο Πινέδα

Κώστας Τόπας 10:03 - 27.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:03 - 27.02.2024

Ο Ορμπελίν Πινέδα συμπεριλήφθηκε στην προεπιλογή της εθνικής του Μεξικό για ματς του Μαρτίου.

Ενόψει της αναμέτρησης για τα ημιτελικά του Concacaf Nations League τις 21 Μαρτίου με τον Παναμά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Μεξικού, Χάιμε Λοθάνο συμπεριέλαβε στην 60μελή προεπιλογή τον Ορμπελίν Πινέδα της ΑΕΚ.

Ο μέσος της ΑΕΚ αποτελεί βασικό στέλεχος της «Τρι» και ο προπονητής με τον υπεύθυνο στρατηγικής της εθνικής ομάδας του Μεξικού, Ντουίλιο Νταβίνο, επισκέφθηκαν πρόσφατα την Αθήνα για να συζητήσουν μαζί του.

Εάν το Μεξικό καταφέρει να κατακτήσει το τρίποντο τη νίκη στο παιχνίδι που θα γίνει στο Τέξας, θα παίξει με τον νικητή του ΗΠΑ-Τζαμάικα στις 24 Μαρτίου, ενώ σε περίπτωση ήττας θα αντιμετωπίσει τον χαμένο του άλλου ζευγαριού, στο ίδιο γήπεδο.

Τη φετινή σεζόν, ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός αποτελεί εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ, έχοντας αγωνιστεί σε 32 αναμετρήσεις, με απολογισμό τρία γκολ και δύο ασίστ. Επιπλέον, ο 27χρονος είναι βασικό στέλεχος των Μεξικανών κι ένας από τους έντεκα παίκτες που κλήθηκαν από την Ευρώπη. Ο μόνος ποδοσφαιριστής που παίζει σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και δεν κλήθηκε είναι ο Ροδόλφο Πισάρο.