Ο Αλμέιδα βρήκε τρόπο να λειτουργεί καλά η ΑΕΚ, με Ελίασον και Άμραμπατ μαζί

Ο Αλμέιδα βρήκε τρόπο να λειτουργεί καλά η ΑΕΚ, με Ελίασον και Άμραμπατ μαζί

Κώστας Τσίλης 23:55 - 26.02.2024

Η δουλειά που έχει κάνει ο Αλμέιδα κυρίως με τον Ελίασον, του έχει δώσει την δυνατότητα να λειτουργεί καλά επιθετικά η ΑΕΚ με τον Σουηδό και τον Άμραμπατ στην ενδεκάδα

Από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, ένας από τους πιο μοιρασμένους ανάμεσα σε δυο παίκτες ρόλους, είναι αυτός του δεξιού εξτρέμ. Ο Ματίας Αλμέιδα χρησιμοποιούσε ακόμα και σχεδόν εναλλάξ στην βασική ενδεκάδα τον Νίκλας Ελίασον και τον Νορντίν Άμραμπατ. Κυρίως για θέμα rotation αλλά και επειδή αμφότεροι έδειχναν να αποδίδουν καλύτερα από την δεξιά πλευρά. Επομένως μπορούσε ένας εκ των δυο να παίρνει θέση στην ενδεκάδα.

Για τον Αλμέιδα ωστόσο, πάντα έχει σημασία να μπορεί να χρησιμοποιεί ποδοσφαιριστές σε διαφορετικούς ρόλους. Ειδικά αν είναι ποιοτικοί και αν μπορούν να του δώσουν πράγματα και από απ' αυτούς τους διαφορετικούς ρόλους. Και μια τέτοια περίπτωση, αποδεικνύεται πως είναι ο Ελίασον. Ο Αλμέιδα πλέον χρησιμοποιεί όλο και πιο συχνά τον Σουηδό στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Και όλο και περισσότερο αυτό δίνει πράγματα στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Ο Ελίασον παίζοντας το περασμένο Σάββατο στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, πέτυχε ένα γκολ και είχε και ένα δοκάρι. Ενώ ο Άμραμπατ που έπαιζε από την δεξιά πλευρά έδωσε δυο ασίστ. Και στο δοκάρι του Ελίασον, αν γινόταν γκολ, θα είχε και τρίτη ασίστ. Αυτό σημαίνει πως η ΑΕΚ πήρε πολλά πράγματα στην επίθεση της, από την κοινή παρουσία του Άμραμπατ και του Ελίασον στην βασική ενδεκάδα.

Αυτή η επιλογή προφανώς προέκυψε αναγκαστικά λόγω της απουσίας του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς λόγω τραυματισμού. Κάτι που ίσως χρειαστεί να επαναληφθεί και στα ματς με τα Γιάννενα και τον Άρη, καθώς ο Σέρβος μέσος δεν είναι βέβαιο πως θα είναι στο 100% της ετοιμότητάς του. Όμως έτσι κι αλλιώς, έχει σημασία για τον Αλμέιδα να ξέρει πως μπορεί να λειτουργήσει καλά η επίθεση της ΑΕΚ, με τον Ελίασον και τον Άμραμπατ μαζί στην ίδια ενδεκάδα.