Ο Αλμέιδα περιμένει και αποφασίζει για τον Γκαρσία

Λιβάι Γκαρσία

i

©Intime

Ο Αλμέιδα περιμένει και αποφασίζει για τον Γκαρσία

Κώστας Τσίλης 07:58 - 26.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:07 - 14.08.2024

Το μείζον θέμα για τον Αλμέιδα είναι αν θα έχει ή όχι διαθέσιμο τον Γκαρσία για το ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ και αυτό είναι κάτι που δεν θα κριθεί μόνο από την κατάσταση του ποδοσφαιριστή

Από την στιγμή που η ΑΕΚ ήδη εδώ και δυο αγωνιστικές έχει ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας, η οπτική που έχει ο Ματίας Αλμέιδα στα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρη. Για τον Αργεντινό τεχνικό δεν έχει τόσο σημασία αν έχουν ή δεν έχουν απώλειες οι ομάδες που ακολουθούν την Ένωση. Το μείζον για τον Αλμέιδα είναι μόνο τα ματς που έχει μπροστά της η ΑΕΚ. Εν προκειμένω, αυτό της Τετάρτης στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Προφανώς και το αγωνιστικό πλάνο του Αλμέιδα θα κριθεί από μια σειρά από παραμέτρους. Θα παίξει ρόλο σίγουρα ακόμα και το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει ματς ξανά μετά από τέσσερις μέρες. Και μάλιστα με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, θα καθώς αντιμετωπίζει τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Μάλιστα αυτή η παράμετρος ακουμπά και το θέμα της επιστροφής του Λιβάι Γκαρσία, που για λόγους ευνόητους είναι πρώτιστης σημασίας για τον Αλμέιδα.

Ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ δεν έπαιξε στο ματς με την Λαμία, καθώς υποφέρει από ενοχλήσεις μετά το παιχνίδι με την Κηφισιά. Δεν υπάρχει σοβαρή ζημιά και είναι πολλές πιθανότητες να επιστρέψει άμεσα σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων. Αυτό φυσικά είναι το πρώτο που πρέπει να γίνει, προκειμένου να ξεκινήσει οποιαδήποτε κουβέντα που θα αφορά τον Γκαρσία και το ματς με τον ΠΑΣ. Στην ουσία, αν δεν μπει στην σημερινή προπόνηση ο Λιβάι σε φουλ ρυθμούς, δεν υπάρχει θέμα παρουσίας στο παιχνίδι της Τετάρτης.

Ακόμα όμως και αν ο Γκαρσία επιστρέψει από σήμερα σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως ο Αλμέιδα θα αποφασίσει να τον συμπεριλάβει στο αγωνιστικό πλάνο του παιχνιδιού της Τετάρτης. Με δεδομένο πως είναι παρών και ετοιμοπόλεμος ο Έκι Πόνσε, ο Αργεντινός τεχνικός δεν έχει λόγο να ρισκάρει το παραμικρό με τον Λιβάι. Ειδικά σ' ένα ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια. Βεβαίως ο Αλμέιδα δεν θέλει να χάσει εντελώς τον αγωνιστικό ρυθμό του ο Γκαρσία. Σίγουρα πάντως, θα περιμένει να διαπιστώσει την κατάσταση που θα βρίσκεται ο Λιβάι στη σημερινή και την αυριανή προπόνηση. Όπως και σίγουρα θα έχει στο μυαλό του πως υπάρχει την Κυριακή, παιχνίδι με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη.