Ο αθόρυβος Ελίασον κάνει πλέον... κρότο και είναι μόλις ένα γκολ πίσω από τον Γκαρσία
i

Νίκλας Ελίασον/©intime

Ο αθόρυβος Ελίασον κάνει πλέον... κρότο και είναι μόλις ένα γκολ πίσω από τον Γκαρσία

Κώστας Τσίλης 17:00 - 25.02.2024 / Ανανεώθηκε: 23:14 - 25.02.2024

Εντυπωσιακή είναι η σεζόν που κάνει ο Ελίασον με την ΑΕΚ, πάει για την καλύτερη στην καριέρα του και σε συμμετοχή στα γκολ είναι δεύτερος, μόλις ένα πίσω από τον Γκαρσία

Είναι αλήθεια πως ο Νίκλας Ελίασον δεν ήταν ποτέ ο σούπερ στάρ της ΑΕΚ. Περισσότερο ένας αθόρυβος εργάτης ήταν στο αγωνιστικό μοντέλο του Ματίας Αλμέιδα. Ωστόσο πλέον ο Σουηδός μεσοεπιθετικός έχει αρχίσει να κάνει πολύ... κρότο. Με το γκολ που πέτυχε στην Λαμία, έφτασε στα πέντε στην φετινή σεζόν. Όχι και άσχημα για έναν ποδοσφαιριστή που μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι δεν είχε βρει καθόλου δίχτυα με την φανέλα της ΑΕΚ.

Ο κορυφαίος κεντρικός άξονας του πρωταθλήματος και ο Τσιλούλης
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

23:29 - 24.02.2024

Ο κορυφαίος κεντρικός άξονας του πρωταθλήματος και ο Τσιλούλης

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για τον απολύτως πειστικό τρόπο που η ΑΕΚ έδειξε στην Λαμία πως θα υπερασπιστεί την θέση της στην κορυφή, για τον οδηγό της που είναι ο κορυφαίος κεντρικός άξονας, αλλά και για την έκπληξη με Τσιλούλη

Όσο για το ρεκόρ καριέρας σε γκολ για τον Ελίασον, αυτό είναι στα επτά που είχε πετύχει με τη Νιμ, την τελευταία σεζόν πριν πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ. Βεβαίως η προσφορά του Σουηδού μεσοεπιθετικού στην παραγωγή γκολ στη Ένωση, δεν περιορίζεται στο σκοράρισμα. Ο Ελίασον μετρά έξι ασίστ στο πρωτάθλημα και συνολικά εννέα στην φετινή σεζόν. Αυτό σημαίνει πως έχει συμμετοχή συνολικά σε 14 γκολ της ΑΕΚ. Μόλις ένα πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία που είναι ο πρώτος με τα 11 γκολ και τις 4 ασίστ.

Ο Ελίασον είναι (και) φέτος ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες της ΑΕΚ. Όπως συνέβη και πέρυσι. Απλώς φέτος οι αριθμοί του είναι πολύ πιο εντυπωσιακοί. Και το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως στην φετινή σεζόν, έχει χρειαστεί αρκετές φορές να μετακομίσει από το δεξί άκρο της επίθεσης, που θεωρητικά τον βολεύει περισσότερο. Το γκολ στην Λαμία, το πέτυχε παίζοντας ως αριστερός ακραίος επιθετικός. Κάτι που έχει γίνει πολλές φορές στην φετινή σεζόν.