Στους κορυφαίους του κόσμου η ΑΕΚ χάρη στο... τίκι-τάκα της

Ο Σέρχιο Αραούχο

i

© Intime

Στους κορυφαίους του κόσμου η ΑΕΚ χάρη στο... τίκι-τάκα της

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:40 - 16.04.2023

Ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου για φέτος βρίσκεται η ΑΕΚ, όσον αφορά το ποσοστό κατοχής στους αγώνες της.

Η ΑΕΚ διανύει μία από τις κορυφαίες χρονιές της φέτος αφού, τόσο στο κομμάτι του πρωταθλήματος όσο και σε αυτό του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας, η Ένωση βρίσκεται στη διεκδίκηση ενός τροπαίου. Κατά κοινή ομολογία η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας παίζει ένα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και αυτό φαίνεται να αποτυπώνεται σε αριθμούς.

Πιο αναλυτικά, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προτιμάει το «passing game» στις αναμετρήσεις της, πράγμα που της προσφέρει μεγάλο ποσοστό κατοχής σε αρκετά από αυτά τα παιχνίδια. Κάπως έτσι, λοιπόν, οι «κιτρινόμαυροι» κατόρθωσαν να βρεθούν στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, όσον αφορά το εν λόγω ποσοστό, καταλαμβάνοντας τη 18η θέση με μέσο όρο κατοχής 62,5 %.

© Cies Footbal Observatory

Το απίθανο είναι πως η ΑΕΚ έχει αφήσει πίσω της ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Νάπολι, η Άρσεναλ, αλλά και άλλα πολλά κλαμπ τοπ επιπέδου. Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Παναθηναϊκός είναι ο επόμενος σύλλογος που ακολουθεί στη λίστα (65ος με 58,8 μ.ο. κατοχής), ενώ πολύ πιο χαμηλά στη βαθμίδα βρίσκονται ο ΠΑΟΚ (80ος με 57,5 % μ.ο. κατοχής) και Ολυμπιακός (121ος με 56,2).

Tags: