Η ΑΕΚ συνήθισε φέτος να ζει με απουσίες και τραυματισμούς αλλά και να βρίσκει λύσεις (vids)

Σέρχιο Αραούχο, Στίβεν Τσούμπερ και Νταμιάν Σιμάνσκι

i

©Intime

Η ΑΕΚ συνήθισε φέτος να ζει με απουσίες και τραυματισμούς αλλά και να βρίσκει λύσεις (vids)

Κώστας Τόπας 14:26 - 20.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:26 - 20.04.2023

Τη φετινή σεζόν η ΑΕΚ έχει μάθει να... ζει με απουσίες και προβλήματα τραυματισμών. Ωστόσο, χάρη στην ποιότητα και το βάθος που διαθέτει στο ρόστερ της, η Ένωση καταφέρνει και φτάνει στην κατάκτηση πολύτιμων βαθμών που την διατηρούν στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της για το ντέρμπι της Κυριακής (23/04, 21:00) κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Ματίας Αλμέιδα δεν μπορεί να υπολογίζει στον αρχηγό της ομάδας, Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος τέθηκε νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν μετά την επέμβαση στο μηνίσκο, ενώ αμφίβολος για το ματς στο Φάληρο είναι και ο Στάνκοβιτς, λόγω οσφυαλγίας, αλλά και ο Μοχαμάντι με τον Γαλανόπουλο.

Η ΑΕΚ πρέπει να πορευτεί στο υπόλοιπο της σεζόν χωρίς τον Αραούχο και φαβορί για αντικαταστάτης του αρχηγού στο κυριακάτικο ντέρμπι είναι ο Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος τις τελευταίες αγωνιστικές αποτελεί εκ των πρωταγωνιστών των «κιτρινόμαυρων».

Το χειρουργείο των Γκατσίνοβιτς και Τσούμπερ

Το σίγουρο είναι ότι η Ένωση είναι μαθημένη στις απουσίες. Ο περασμένος Δεκέμβριος δεν έκλεισε καθόλου ευχάριστα για την ΑΕΚ, καθώς ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ταλαιπωρούταν από ενοχλήσεις και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Ολλανδία, ακολουθούσε συνεχώς ειδικό πρόγραμμα. Οι εξετάσεις έδειξαν κάποιο οστικό οίδημα, αλλά ανεβάζοντας ένταση στις προπονήσεις, οι ενοχλήσεις έγιναν πιο έντονες. Ετσι χρειάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου μένοντας εκτός για περίπου 4-5 εβδομάδες. Σε ένα διάστημα μάλιστα, όπου ο Σέρβος μεσοεπιθετικός ήταν στα καλύτερά του με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Επιπλέον, η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τον Στίβεν Τσούμπερ. Τον περασμένο Νοέμβριο, ο έμπειρος διεθνής Ελβετός μεσοεπιθετικός υποβλήθηκε επιτυχώς σε ρομποτική αποκατάσταση του συνδρόμου κοιλιακών προσαγωγών αμφοτερόπλευρα, «θυσιάζοντας» με αυτόν τον τρόπο την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ωστόσο, επέλεξε να προχωρήσει στην επέμβαση, ώστε να επιστρέψει πιο δυνατός και να συμβάλει στο έργο του Ματίας Αλμέιδα, με την ΑΕΚ. Σήμερα, ο Τσούμπερ όχι μόνο έχει αρχίσει να μπαίνει στις ίδιες ταχύτητες και στις ίδιες εντάσεις με τους συμπαίκτες του αλλά έχει δώσει φέτος εννέα βαθμούς στην ομάδα του.

Η ατυχία με τον Λιβάι Γκαρσία

Τον περασμένο Φλεβάρη, η ΑΕΚ έχασε το πρώτο της «κανόνι». Τον Λιβάι Γκαρσία. O 25χρονος επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο είχε αποχωρήσει τραυματίας από τον αγώνα της Ένωσης με τον Αστέρα Τρίπολης (2-0), υποβλήθηκε σε μαγνητική η οποία έδειξε ότι υπέστη θλάση πρώτου προς δεύτερο βαθμό στον δεξιό προσαγωγό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Λιβάι Γκαρσία να μείνει εκτός δράσης για 2-3 εβδομάδες.

Το μεγάλο πλήγμα με Ελίασον

Τον περασμένο Νοέμβριο, άπαντες στην ΑΕΚ σοκαρίστηκαν όταν είδα τον Νίκλας Ελίασον να τραυματίζεται στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, έπειτα από ένα δυνατό μαρκάρισμα του Τζουκάνοβιτς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Σουηδός επιθετικός να υποστεί κάταγμα περόνης και να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Ολα αυτά σε ένα διάστημα όπου ο 27χρονος εξτρέμ ήταν ο πρώτος σε ασίστ στη φετινή Λίγκα, ενώ το διάστημα της απουσίας του από τα γήπεδα ήταν 3-4 μήνες.

Οι τραυματισμοί των μπακ και ο Άμραμπατ

Η ατυχία χτύπησε ξανά την πόρτα της ΑΕΚ, με τον Μιλάντ Μοχαμάντι ο οποίος τον περασμένο Οκτώρη, υπέστη θλάση. Ο Ιρανός αμυντικός ένιωσε ενοχλήσεις πριν το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο και έμεινε εκτός για περίπου 20 παιχνίδια.

Εκτός από τον Μοχαμάντι, η ΑΕΚ φέτος είδε ακόμη έναν μπακ του ρόστερ της να μπαίνει στα «πιτς». Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ τραυματίστηκε στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ και τα αποτελέσματα έδειξαν θλάση στο δεξί γαστροκνήμιο, ενώ γενικά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν έχει ταλαιπωρηθεί από ενοχλήσεις. Η επιστροφή του στα γήπεδα δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα, ωστόσο ο Ματίας Αλμέιδα ελπίζει να τον έχει σύντομα στη διάθεσή του.

Στο ίδιο ματς τραυματίστηκε και ο Νορντίν Άμραμπατ, ο οποίος είχε υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στον δεξιό τετρακέφαλο και πλέον «τρέχει» να προλάβει το ντέρμπι στο Φάληρο. Υπενθυμίζεται ότι ο Μαροκινός εξτρέμ είχε περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να ξεπεράσει το πρόβλημα στον μηνίσκο στο τέλος του πρώτου γύρου.

Εκτός από τους δύο προαναφερθέντες μπακ, ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ έχει στερηθεί και υπηρεσίες κεντρικών αμυντικών. Οπως του Γιώργου Τζαβέλλα, Γεράσιμου Μήτογλου, Ντομαγκόι Βίντα και Αρόλντ Μουκουντί. Ωστόσο, χάρη στην ποιότητα και το βάθος που διαθέτει στο ρόστερ της, η Ένωση καταφέρνει και φτάνει στην κατάκτηση πολύτιμων βαθμών που την διατηρούν στην κορυφή του πρωταθλήματος.