Ο Αλμέιδα ετοιμάζει την ΑΕΚ για ένα από τα πιο ζόρικα δεκαήμερα της ιστορίας της
i

ΑΕΚ, προπόνηση/intime

Ο Αλμέιδα ετοιμάζει την ΑΕΚ για ένα από τα πιο ζόρικα δεκαήμερα της ιστορίας της

Κώστας Τσίλης 11:25 - 20.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:25 - 20.04.2023

Για τον Αλμέιδα πάντα το επίκεντρο ήταν το αμέσως επόμενο ματς, όμως τώρα το βαρύ και κρίσιμο πρόγραμμα της ΑΕΚ, απαιτεί διαφορετική προσέγγιση

Το τυπικό και το κλισέ λέει, πως η ΑΕΚ προετοιμάζεται αποκλειστικά και μόνο για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Άλλωστε και τις περισσότερες φορές αυτό που λέει ο Ματίας Αλμέιδα, είναι πως κοιτάζει αποκλειστικά και μόνο το επόμενο παιχνίδι. 

Μόνο που αυτή την φορά, ο Αργεντινός τεχνικός βρίσκεται σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση, που χρίζει μια εντελώς διαφορετικής προσέγγισης. Ο Αλμέιδα ξέρει πως η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα δεκαήμερο που η λέξη «φωτιά», μοιάζει εξαιρετικά λίγη για να το περιγράψει.

Ο Αργεντινός τεχνικός γνωρίζει καλά πως πρέπει να δουλέψει για να ετοιμάσει την ομάδα για ένα από τα πιο κρίσιμα και ίσως πιο ζόρικα δεκαήμερα στην ιστορία της. Σας ακούγεται μήπως υπερβολικό; Δείτε το πρόγραμμα και θα αλλάξετε γνώμη. 

Η ΑΕΚ την Κυριακή 23 Απριλίου παίζει στο Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό, την Τετάρτη 26 του μηνός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, την Κυριακή 30 Απρίλη πηγαίνει στην Λεωφόρο για να παίξει με τον Παναθηναϊκό και τρείς μέρες μετά, στις 3 του Μάη, αντιμετωπίζει ξανά τον Ολυμπιακό αλλά εντός έδρας.

Θα πρέπει να πάει κανείς πολύ πίσω στον χρόνο, να ψάξει πολύ προσεκτικά και το πιθανότερο είναι πως δεν θα βρει μια ανάλογη περίπτωση προγράμματος για την ΑΕΚ. Να χρειάζεται δηλαδή μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, να αντιμετωπίσει δυο φορές τον Ολυμπιακό και από μια τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Και όλα αυτά τα ματς, μόλις έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος και με την ΑΕΚ να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Παναθηναϊκό και να διεκδικεί τον τίτλο.

Φυσικά και ο Αλμέιδα ξέρει καλά πως σε μια τέτοιου είδους κατάσταση, αυτό που θα μετρήσει πολύ είναι ο σχεδιασμός που θα γίνει ως προς την διαχείριση του υλικού και των δυνάμεων της ομάδας. Εξ ου και η αλήθεια είναι, πως ο Αργεντινός τεχνικός παράλληλα με την προετοιμασία για το αγωνιστικό πλάνο του ματς της Κυριακής στο Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό, κάνει έναν γενικότερο σχεδιασμό και ετοιμασία, για ολόκληρο το «καυτό» δεκαήμερο που έχει μπροστά της η ΑΕΚ.