Η ΑΕΚ συζητά για πρόβα τζενεράλε απέναντι στην Τράμπζονσπορ του Μπακασέτα
i

© Intime

Η ΑΕΚ συζητά για πρόβα τζενεράλε απέναντι στην Τράμπζονσπορ του Μπακασέτα

Κώστας Τσίλης 21:16 - 13.07.2023

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να παίξει η ΑΕΚ φιλικό στην Τραπεζούντα στις 30 Ιουλίου με αντίπαλο την Τραμπζονσπόρ του Μπακασέτα αλλά και του Σιώπη και του Κουρμπέλη.

Ένα δυνατό φιλικό αναζητούσε η ΑΕΚ για να κάνει την τελική της πρόβα, πριν από την πρώτη μάχη για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Αρχικά έψαξε για έναν αντίπαλο που θα ερχόταν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ωστόσο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο, να ταξιδέψει στην Τραπεζούντα.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε συζητήσεις για φιλικό ματς με την Τράμπζονσπορ στις 30 Ιουλίου στην Τουρκία. Δηλαδή οκτώ ή εννέα μέρες, πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της Ένωσης. Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί. Και αν τελικά «κλειδώσει» η ΑΕΚ θα κάνει την γενική της πρόβα πριν από την πρώτη ευρωπαϊκή «μάχη», απέναντι στον πρώην «δικό της» Τάσο Μπακασέτα, αλλά και τον Μανώλη Σιώπη και Δημήτρη Κουρμπέλη.

Δεν υπάρχει κίνδυνος για τον Άμραμπατ, λόγω της αποβολής

Η αλήθεια είναι πως αυτό που έκανε ο διαιτητής στο φιλικό της ΑΕΚ με την Σαχτάρ, δεν είναι δα και το πιο συνηθισμένο του κόσμου.

Πριν συμπληρωθεί καν το πρώτο 20λεπτο, ο Φαν ντε Κέρκοφ αποφάσισε στην ίδια φάση να τιμωρήσει με δυο κίτρινες τον Νορντίν Άμραμπατ και να τον αποβάλλει. Πιθανότατα διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα ο Μαροκινός, αλλά είναι ένα ματς φιλικό που διεξάγεται για αγωνιστικές δοκιμές.

Εξ ου και πρώτος ο Ματίας Αλμέιδα, αλλά μετά και όλοι οι συνεργάτες του και φυσικά και όλοι οι άνθρωποι της ΑΕΚ, πήγαν στον επόπτη και ζητούσαν να αλλάξει η απόφαση. Ακόμα και στον προπονητή της Σαχτάρ απευθύνθηκαν, μήπως και δεν χαλάσει το παιχνίδι. Τελικά η απόφαση δεν άλλαξε και ο Άμραμπατ έφυγε για τα αποδυτήρια.

Παρόλα αυτά υπήρξε αρχικά μια ανησυχία, για τις συνέπειες που ενδεχομένως έχει αυτή η αποβολή για τον Μαροκινό, σε επίπεδο τιμωρίας. Καθώς πρόκειται για διεθνές φιλικό. Ωστόσο η αποβολή ήταν με δυο κίτρινες κάρτες και δεν καταγράφεται. Επομένως δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος τιμωρίας του Άμραμπατ.