Η ΑΕΚ δεν ξεχνά τον Κικάνοβιτς, αλλά δεν αλλάζει και τακτική

Η ΑΕΚ δεν ξεχνά τον Κικάνοβιτς, αλλά δεν αλλάζει και τακτική

Κώστας Τσίλης 21:42 - 20.01.2023

Η ΑΕΚ εξακολουθεί να ασχολείται με την υπόθεση του Κικάνοβιτς, αλλά χωρίς να έχει αλλάξει καθόλου την τακτική της.

Μπορεί η χειμερινή μεταγραφική περίοδος να έχει μπει στο τελευταίο της δεκαήμερο, ωστόσο στην ΑΕΚ εξακολουθεί να υπάρχει... άπνοια. Κάτι που δεν συνιστά έκπληξη, καθώς ουσιαστικά έχει εξηγηθεί από τον ίδιο τον Ματίας Αλμέιδα. Χωρίς πάντως να σημαίνει, πως δεν μπορεί ξαφνικά να προκύψει... καταιγίδα.  Αφενός διότι η ΑΕΚ δεν σταματά στιγμή να σκανάρει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, κυρίως για τα στόπερ. Αφετέρου διότι δεν έχει ξεχάσει την υπόθεση του Μπένζι Κικάνοβιτς. 

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός είναι μια περίπτωση που η ΑΕΚ δεν πρόκειται να κλειδώσει στο συρτάρι, πριν να υπάρξουν αντικειμενικοί λόγοι για να το κάνει. Κατά μια ερμηνεία μέσα από την ομάδα, η υπόθεση θα κλείσει οριστικά, μόνο όταν ο Κικάνοβιτς θα έρθει στα Σπάτα για να φορέσει τα κιτρινόμαυρα. Ωστόσο η ΑΕΚ δεν είναι διατεθειμένη να αλλάξει την τακτική της, για να πιέσει για να κλείσει την υπόθεση. 

Η Ένωση έχει κάνει την κίνηση της προς τους Σαν Χοσέ, πολύ πριν ανοίξει η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη. Και μάλιστα με μια πρόταση, που έχει τους σωστούς όρους, όπως και ο ίδιος ο Αλμέιδα τονίζει. Από εκεί και πέρα, έχει αφήσει την μπάλα στον ίδιο τον Κικάνοβιτς, που ήδη από το καλοκαίρι πιέζει για την μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Και πλέον στην Ένωση τηρούν μια στάση αναμονής, έχοντας καθαρό πως είναι απολύτως έτοιμοι να μετατεθεί η υπόθεση για το καλοκαίρι. 

Ο Κικάνοβιτς έχει μεν ξεκινήσει την προετοιμασία με την Σαν Χοσέ για την έναρξη του πρωταθλήματος. Η επιθυμία του για μετακόμιση στην Ευρώπη και την ΑΕΚ του Αλμέιδα δεν έχει αλλάξει. Και πιθανότατα αυτό προσπαθεί να το καταστήσει όσο πιο σαφές γίνεται και στον καινούργιο προπονητή. Ενδείξεις εξελίξεων από την άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν υπάρχουν. Παρόλα αυτά, για μια υπόθεση που παραμένει... ζωντανή, οι έντεκα μέρες που απομένουν μέχρι και την λήξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, δεν είναι και λίγες.