Η αγωνία στην ΑΕΚ συνεχίζεται: Τι έκανε η Θέλτα του Πινέδα και τι χρειάζεται για την παραμονή

Πινέδα και Γκαρσία

i

© Intime

Η αγωνία στην ΑΕΚ συνεχίζεται: Τι έκανε η Θέλτα του Πινέδα και τι χρειάζεται για την παραμονή

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:36 - 28.05.2023 / Ανανεώθηκε: 20:53 - 27.02.2024

Δύο διαφορετικά σενάρια μπορεί να αντικρίσει ο Ορμπελίν Πινέδα αν επιστρέψει εν τέλει στη Θέλτα, με την παραμονή της ομάδας να κρίνεται την τελευταία αγωνιστική.

Ο Ορμπελίν Πινέδα αποτελεί ίσως τον κορυφαίο παίκτη της φετινής ΑΕΚ για αρκετούς, αφού η συμβολή του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστική. Ενδεχόμενη αποχώρηση του, επομένως, θα αποτελούσε κομβικής σημασίας για την Ένωση, η οποία από μεριάς της προσπαθεί με... νύχια και με δόντια να τον κρατήσει. 

Αν τελικά επιστρέψει στην Ισπανία και παραμείνει στη Θέλτα, δύο είναι τα τινά. Είτε θα αντικρίσει μία ομάδα πρώτης κατηγορίας, είτε μία ομάδα της Segunda Division (που όπως είναι λογικό θα μειώσει την αξία του παίκτη). Ο σύλλογος από τον οποίο δόθηκε δανεικός στην ΑΕΚ ο Μεξικανός, παλεύει για την παραμονή του και το βράδυ της Κυριακής (28/5) χειροτέρεψε την κατάσταση της μετά από ήττα εναντίον της Κάντιθ

Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, στην διόλου εύκολη αναμέτρηση εναντίον της Μπαρτσελόνα! Με νίκη - ένα σενάριο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες - η Θέλτα παραμένει στην κατηγορία, όμως σε περίπτωση ήττας η ισοπαλίας τα πράγματα περιπλέκονται.

Αν η ομάδα στην οποία ανήκει ο Πινέδα έρθει ισόπαλη η χάσει από τους «μπλαουγκράνα», τότε θέλει το ίδιο ή χειρότερο αποτέλεσμα από τη Βαγιαδολίδ, που αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Χετάφε. Αυτή τη στιγμή η Θέλτα έχει 40 βαθμούς και η Βαγιαδολίδ ακολουθεί στη ζώνη του υποβιβασμού με 39. 

Αν, από την άλλη, οι δύο ομάδες βρεθούν ισόβαθμες (πχ να χάσει η Θέλτα και να έρθει ισοπαλία η Βαγιαδολίδ), τότε η ομάδα που μένει είναι αυτή του Μεξικανού. Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις το συνολικό σκορ είναι 4-4, επομένως εκεί έρχεται η διαφορά τερμάτων, στην οποία η πρώτη έχει -11 και η δεύτερη -30.