Το απόλυτο limit up αποτυπώνεται στο νέο συμβόλαιο του Λιβάι Γκαρσία

Λιβάι Γκαρσία

i

©Intime

Το απόλυτο limit up αποτυπώνεται στο νέο συμβόλαιο του Λιβάι Γκαρσία

Κώστας Τόπας 17:00 - 03.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:02 - 03.08.2023

Η άνοδος του Λιβάι Γκαρσία αποτυπώνεται από το γεγονός ότι έβαλε την υπογραφή του σε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με την ΑΕΚ.

Ο Λιβάι Γκαρσία ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ μέχρι τη σεζόν 2027-2028 κι έτσι έβαλε τέλος στα σενάρια αποχώρησης του από τους νταμπλούχους Ελλάδας. Με αυτόν τον τρόπο ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης κράτησε την υπόσχεση του, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες είχε τετ-α-τετ με τον 25χρονο επιθετικό τον οποίο κι αποθέωσε: «Είσαι παιχταράς. Καταλαβαίνω ότι έρχονται προτάσεις. Εγώ δεν θέλω να σε πουλήσω. Θέλω να σε χαρώ. Να σε χαρεί η ΑΕΚ. Θέλω να σε ξεζουμίσω», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Λιβάι Γκαρσία αποτέλεσε διακαή πόθο της Λανς, η οποία έκανε ό,τι περνούσε από τα χέρια της για να πείσει την ΑΕΚ να τον παραχωρήσει. Μάλιστα, η γαλλική ομάδα «χτύπησε» εκ νέου την πόρτα της Ένωσης ενημερώνοντας ότι έχει τη διάθεση να προσφέρει μαζί με τα μπόνους 27 εκατομμύρια ευρώ για τον επιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάκο, με την Ένωση να μην συγκινείται και να μένει πιστή στο πλάνο της, κρατώντας έναν από τους πιο σημαντικούς της παίκτες στο ρόστερ της ενόψει των κρίσιμων προκριματικών του Champions League!

Ετσι, ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ την περυσινή σεζόν, μετά την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο, θα λάβει συνολικά για την επόμενη πενταετία 6 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως, χωρίς σε αυτό το ποσό να υπολογίζονται τα διάφορα (ατομικά και ομαδικά) μπόνους. 

Φυσικά πρόκειται για μια σπουδαία άνοδο στο συμβόλαιο του Λιβάι Γκαρσία, αν αναλογιστεί κανείς ότι έως τώρα λάμβανε 400 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το γεγονός ότι στο νέο συμβόλαιο του με την ΑΕΚ δεν υπάρχει ρήτρα. Οπότε όποιος θέλει να τον αγοράσει μέχρι το 2028, πρέπει να τα βρει με την Ένωση και να την ικανοποιήσει οικονομικά…

Ο Λιβάι Γκαρσία μεταγράφηκε στην ΑΕΚ από την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ τον Σεπτέμβριο του 2020. Με τη φανέλα της Ένωσης έχει αγωνιστεί σε 111 ματς με συγκομιδή 32 γκολ και 20 ασίστ. Ο Γκαρσία ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ΑΕΚ στην κατάκτηση του νταμπλ με 18 γκολ και 7 ασίστ στους 37 αγώνες που έπαιξε σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.