ΑΕΚ, το μεγάλο αφεντικό των ντέρμπι!

ΑΕΚ

i

© Intime

ΑΕΚ, το μεγάλο αφεντικό των ντέρμπι!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 13:45 - 09.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:45 - 09.01.2024

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα έχει βρει τον τρόπο να «λυγίζει» όλους τους μεγάλους αντιπάλους της...

Το βράδυ της Κυριακής (7/1) η ΑΕΚ πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού με 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 17η αγωνιστική της Stoiximan Super League και κατάφερε να πιάσει τον ΠΑΟΚ (που ηττήθηκε από τον Άρη με 2-1) στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα του ελληνικού πρωταθλήματος και παράλληλα να βρεθεί στο -2 από την κορυφή, στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός (που νίκησε 2-1 με ζόρι τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο).

Φυσικά, η νίκη της Ένωσης στο χθεσινό παιχνίδι στο Φάληρο ήταν διπλή, καθώς δεν κατάφερε μόνο να πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο, που την έφερε ακόμα πιο κοντά στον στόχο της, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να κατακτήσει την κορυφή. Αλλά το στέρησε και από έναν εκ των ανταγωνιστών της στην κούρσα του τίτλου, βγάζοντας τον κατά κάποιον τρόπο... νοκ-άουτ, μιας και η ομάδα του Πειραιά πλέον είναι στο -8 από την πρώτη θέση και στο -6 από τον Δικέφαλο.

Πέρα όμως από τους βαθμούς και όσα αφορούν τη βαθμολογία στο ελληνικό πρωτάθλημα, η ΑΕΚ κατάφερε και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό. Να επιβεβαιώσει τον τίτλο που της έχει δοθεί επί εποχής Ματίας Αλμέιδα και ειδικότερα τη φετινή σεζόν...

Το μεγάλο αφεντικό των ντέρμπι!

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι «κιτρινόμαυροι» με τον Αργεντινό τεχνικό στην τεχνική ηγεσία έχουν βρει τον τρόπο να κερδίζουν όλους τους μεγάλους αντιπάλους τους. Από πέρυσι έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα, που η ΑΕΚ μέτρησε δύο νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό, μία κόντρα στον Παναθηναϊκό και τέσσερις εναντίον του ΠΑΟΚ, φτάνοντας στο τρίτο νταμπλ της ιστορίας της, ενώ φέτος -μέχρι στιγμής- το σερί της είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Συγκεκριμένα, η Ένωση έχει δώσει ήδη τέσσερα μεγάλα παιχνίδια συνολικά κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ με τα δύο να είναι στην «OPAP Arena» και τα άλλα δύο εκτός έδρα και μετρά τρεις νίκες και μία ισοπαλία, ούσα αήττητη! Ισοπαλία με τους Πειραιώτες και θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και διπλό στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό και το χθεσινό διπλό στο Καραϊσκάκη.

Ένα 3-0 της ΑΕΚ από το πρώτο ημίχρονο, θα είχε γλιτώσει την φασαρία
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

01:06 - 08.01.2024

Ένα 3-0 της ΑΕΚ από το πρώτο ημίχρονο, θα είχε γλιτώσει την φασαρία

Το ποδοσφαιρικά αντικειμενικό του ντέρμπι, ήταν πως η ΑΕΚ κυριάρχησε στο μεγαλύτερο κομμάτι του, αλλά και στο υποκειμενικό που είναι η διαιτησία, υπάρχουν... αντικειμενικά - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Τώρα μπροστά της έχει ένα ακόμη ντέρμπι, αυτό της Κυριακής (14/1) με τον Παναθηναϊκό στην «OPAP Arena» και σε περίπτωση που συνεχίσει το σερί της και πάρει μία ακόμα νίκη σε μεγάλο ματς, θα επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας της Stoiximan Super League. Βέβαια πριν από τη «μάχη» με το Τριφύλλι έχει και το πρώτο ματς με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλεια για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας (10/1, 19:30), που κάθε άλλο παρά εύκολο αναμένεται.