Το ρίσκο που ο Αλμέιδα δεν διστάζει να παίρνει στα μεγάλα ματς της ΑΕΚ και του βγαίνει
i

Πινέδα και Αλμέιδα/©intime

Το ρίσκο που ο Αλμέιδα δεν διστάζει να παίρνει στα μεγάλα ματς της ΑΕΚ και του βγαίνει

Κώστας Τσίλης 10:07 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:08 - 07.11.2023

Σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους χρησιμοποιεί ο Αλμέιδα τον Πινέδα, αλλά όταν πρόκειται για μεγάλο ματς της ΑΕΚ, αυτός ο ρόλος είναι πολύ συγκεκριμένος

Με δεδομένο πως υπάρχουν ακόμα δυο προπονήσεις μέχρι και το σπουδαίο ματς της ΑΕΚ την Πέμπτη απέναντι στην Μαρσέιγ, ίσως ακόμα είναι νωρίς για κουβέντα περί ενδεκάδας. Από την άλλη μεριά, είναι αλήθεια πως οι επιλογές που έκανε ο Ματίας Αλμέιδα στο ματς του Σαββάτου με την Κηφισιά, φανερώνουν εν πολλοίς τις σκέψεις του για το αγωνιστικό πλάνο του παιχνιδιού με τους Γάλλους. 

Ο Αραούχο θέλει να παίξει... χθες, αλλά η διαδικασία επιστροφής του θα είναι ίδια με του Γκαρσία
EUROPA LEAGUE

13:04 - 06.11.2023

Ο Αραούχο θέλει να παίξει... χθες, αλλά η διαδικασία επιστροφής του θα είναι ίδια με του Γκαρσία

Έχει επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων της ΑΕΚ ο Αραούχο, θέλει σαν τρελός να επιστρέψει στην ενδεκάδα, αλλά όλο αυτό θα γίνει με προσεκτικά βήματα όπως και με τον Γκαρσία

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα, πως αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής, ο Αργεντινός τεχνικός έχει καταλήξει σ' ένα συγκεκριμένο σχηματισμό. Έναν συγκεκριμένο σχηματισμό που μοιάζει να έχει ρίσκο, για ένα ματς απέναντι σε μια ομάδα όπως η Μαρσέιγ. Αλλά πρόκειται για ένα ρίσκο που ο Αλμέιδα δεν ρισκάρει να το πάρει σ' όλα τα μεγάλα παιχνίδια της ΑΕΚ και τις περισσότερες φορές του έχει βγει. 

Είναι ισχυρό σενάριο, ο Αργεντινός τεχνικός θα πάει στο ματς της Πέμπτης στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Ορμπελίν Πινέδα στα χαφ, δίπλα στον Νταμιάν Σιμάνσκι. Ο Μεξικανός χαφ μπήκε ως αλλαγή με την Κηφισιά, ενώ ο Πολωνός ήταν εκτός αποστολής. Επίσης πλέον για το αριστερό άκρο της επίθεσης, υπάρχει ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, που επίσης ήταν εκτός αποστολής από το ματς στην Καισαριανή. Και η πραγματικότητα είναι πως όταν ο Αλμέιδα είχε όλες τις επιλογές που ήθελε και δεν χρειαζόταν να καλύψει κενά, σ' όλα τα μεγάλα ματς φέτος, ρίσκαρε με τον Πινέδα ως δεύτερο χαφ. Κάτι που του βγήκε. 

Στο παιχνίδι με την Μπράιτον, πήγε με τον Μεξικανό χαφ δίπλα στον Γιόνσον στην μεσαία γραμμή. Με την ΑΕΚ να κάνει εντυπωσιακό παιχνίδι και να κερδίζει. Επίσης στην Λεωφόρο και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η Ένωση πήγε με τον Πινέδα στην μεσαία γραμμή, ως δίδυμο με τον Γαλανόπουλο. Πάλι κέρδισε. Ενώ με τον Μεξικανό στα χαφ, δίπλα στον Σιμάνσκι, επέλεξε να πάει ο Αλμέιδα στο ματς της ΑΕΚ με τον Άγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παιχνίδι που έληξε ισόπαλο. Και αν υπήρχε η επιλογή του Γκατσίνοβιτς, είναι πολύ πιθανό ο Αργεντινός τεχνικός να πήγαινε με τον Πινέδα ως δεύτερο χαφ και στο ματς στο Βελοντρόμ. Κάτι που είναι πολύ πιθανό τώρα στο παιχνίδι της Πέμπτης στη Νέα Φιλαδέλφεια.