Το τρομερό επίτευγμα του Πόνσε που τον βάζει πάνω από Κέιν και Βλάχοβιτς (vids)

Το τρομερό επίτευγμα του Πόνσε που τον βάζει πάνω από Κέιν και Βλάχοβιτς (vids)

Κώστας Τόπας 15:05 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:09 - 12.03.2024

Ο Εζέκιελ Πόνσε έχει καταφέρει με τα δέκα τέρματα που έχει πετύχει μέσα στο 2024, να έχει ξεπεράσει τον Χάρι Κέιν της Μπάγερν Μονάχου και τον Ντούσαν Βλάχοβιτς της Γιουβέντους, στη λίστα με τους σκόρερ που έχουν τα περισσότερα γκολ το τρέχον ημερολογιακό έτος.

O Εζεκιέλ Πόνσε βρίσκεται σε κορυφαία φόρμα το τελευταίο διάστημα με τη φανέλα της ΑΕΚ, καθώς έχει ήδη φτάσει τα 13 γκολ εκ των οποία τα 12 είναι στη Stoiximan Super League, πετυχαίνοντας το ένα γκολ πίσω από το άλλο μέσα στο 2024. Πριν από μερικές ημέρες η «Αs» έκανε μια ειδική αναφορά στον Αργεντινό φορ της Ένωσης, αποθεώνοντας τον Πόνσε, ο οποίος είναι ο πρώτος Αργεντινός σκόρερ του 2024 μπροστά από ποδοσφαιριστές όπως οι Λαουτάρο Μαρτίνες και Πάουλο Ντιμπάλα!

Βέβαια, ένα ακόμη εντυπωσιακό στατιστικό που ξεχωρίζει όσον αφορά την επίδοση του Πόνσε με τη φανέλα τη ΑΕΚ είναι το γεγονός ότι αποτελεί εκ των κορυφαίων σκόρερ για το τρέχον ημερολογιακό έτος. Με τα 10 γκολ που έχει πετύχει το 2024, ο 26χρονος φορ είναι ο τέταρτος στη σχετική λίστα με τους σκόρερ που μετράνε τα περισσότερα τέρματα αυτό το έτος.

Μπροστά του ο Αργεντινός έχει μόνο τον Μπρταν Γιανγκ (11 γκολ) των Δε Νιου Σαιντς ΦΚ της Ουαλίας, τον Μαρτίν Καουτερούτσιο (13 γκολ) της Σπόρτινγκ Κριστάλ του Περού και τον πρώτο στη σχετική λίστα Ίμρε Μπανταλάσι (14 γκολ) της Σοτσετά Πολισπορτίβα Τρε Πέννε από τη Σαν Μαρίνο.

Μπροστά από Κέιν και Βλάχοβιτς

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι ο Εζέκιελ Πόνσε με τα 10 τέρματα που έχει πετύχει μέσα στο 2024, έχει τα περισσότερα από το «πολυβόλο» της Μπάγερν Μονάχου, Χάρι Κέιν, ο οποίος έχει σκοράρει εννέα τέρματα και τον Ντούσαν Βλάχοβιτς της Γιουβέντους, ο οποίος έχει τον ίδιο αριθμό τερμάτων. Ο φορ της ΑΕΚ έχει 1.11 γκολ ανά ματς και συνεχίζει με τρομερούς ρυθμούς να βρίσκει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Στην ίδια λίστα φυσικά συμπεριλαμβάνεται και ο Λιβάι Γκαρσία. Ο 26χρονος επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο είναι στην 17η θέση, μαζί με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί του Ολυμπιακού. Οι δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και των «ερυθρολεύκων», αντίστοιχα, έχουν πετύχει οκτώ γκολ μέσα στο 2024.

Αναλυτικά το Top-5 με τους παίκτες με τα περισσότερα γκολ το 2024:

  1. Ίμρε Μπανταλάσι Μπρταν Γιανγκ (14 γκολ)
  2. Μπρταν Γιανγκ (13 γκολ)
  3. Μαρτίν Καουτερούτσιο (11 γκολ)
  4. Εζέκιελ Πόνσε (10 γκολ)
  5. Μπισόλι (10 γκολ)
16. Αγιούμπ Ελ Κααμπί (8 γκολ)
  1. Λιβάι Γκαρσία (8 γκολ)
©transfermarkt.com