Οι τραυματισμοί «χαράζουν» την γραμμή που θα ακολουθήσει η ΑΕΚ στις μεταγραφές
i

Ράντεκ Κουχάρσκι, Παναγιώτης Κονέ/©intime

Οι τραυματισμοί «χαράζουν» την γραμμή που θα ακολουθήσει η ΑΕΚ στις μεταγραφές

Κώστας Τσίλης 11:41 - 06.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:48 - 06.12.2022

Οι υποθέσεις με τον Μοχαμάντι και τον Τζαβέλλα, είναι πιθανό να επηρεάσουν τον τρόπο που η Ένωση θα κινηθεί στην χειμερινή μεταγραφική αγορά

Με βάση τα δεδομένα που υπήρξαν μέχρι και την διακοπή του πρωταθλήματος για το Μουντιάλ, αλλά και την φιλοσοφία που είχε δείξει η ΑΕΚ ήδη από το καλοκαίρι στο κομμάτι της μεταγραφικής ενίσχυσης, ήταν πολύ προφανές πως δεν επρόκειτο να βιαστεί ενόψει του Γενάρη. Ούτε πολύ περισσότερο να μπει στην διαδικασία να κάνει κινήσεις, απλώς και μόνο για να τις κάνει, χωρίς να είναι απολύτως στοχευμένες. 

Όμως τα δεδομένα στην πορεία αλλάζουν. Και αυτά που προκύπτουν, καθορίζουν και την γραμμή που μπορεί να «χαράξει» η ΑΕΚ στην χειμερινή μεταγραφική αγορά. Όπου αλλαγή δεδομένων, βάλτε τις περιπτώσεις των τραυματισμών του Μοχαμαντί και του Τζαβέλλα. Αυτές οι δυο υποθέσεις, είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν καθοριστικά, τον τρόπο που θα κινηθεί η ΑΕΚ στις μεταγραφές του Γενάρη. 

Στην περίπτωση του Μοχαμάντι, υπάρχει έντονη ανησυχία στους ανθρώπους της ΑΕΚ, πως ο τραυματισμός με τον οποίο επέστρεψε ο ποδοσφαιριστής από το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν είναι ελαφρύς. Ο Ιρανός μπακ επέστρεψε στην Αθήνα, ολοκλήρωσε τον κύκλο των εξετάσεων και μέσα στην ημέρα περιμένουν στην Ένωση τα αποτελέσματα. Στο απευκταίο σενάριο που θα επιβεβαιωθούν οι φόβοι, τότε προφανώς στην ΑΕΚ θα πέσει στο τραπέζι η προοπτική απόκτησης αριστερού μπακ. 

Έτσι κι αλλιώς με δεδομένο πως το συμβόλαιο του Χατζισαφί λήγει το καλοκαίρι, στην ΑΕΚ έριχναν λοξές ματιές στην αγορά για ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Και αν έβρισκαν μια καλή περίπτωση ήδη από τον Γενάρη, θα την αξιοποιούσαν. Όμως αν υπάρξει και ζήτημα απουσίας του βασικού αριστερού μπακ που είναι ο Μοχαμάντι, τότε αυτή η αναζήτηση πλέον θα γίνει πιο επισταμένα. 

Όσον αφορά τον Τζαβέλλα, η θλάση που έχει υποστεί, αφήνει την ΑΕΚ με τρεις μόνο κεντρικούς αμυντικούς. Και με δεδομένο πως ο Ντομαγκόι Βίντα ακόμα βρίσκεται με την εθνική Κροατίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στο παιχνίδι κυπέλλου με την Κηφισιά, οι επιλογές του Αλμέιδα στα στόπερ είναι μόλις δυο. Προφανώς και αυτή είναι μόνο από τις παραμέτρους στην υπόθεση. 

Όπως και με τον Χατζισαφί, έτσι και με τον Τζαβέλλα, το συμβόλαιο λήγει στο τέλος της σεζόν. Επομένως έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι η ΑΕΚ θα έψαχνε στην αγορά για κεντρικό αμυντικό. Είναι πολύ πιθανό, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τώρα η κατάσταση, αυτή την αναζήτηση στην μεταγραφική αγορά, η ΑΕΚ να την κάνει ήδη από τώρα τον Γενάρη. Πάντως σίγουρα σε κάθε περίπτωση, η Ένωση θα κάνει κίνηση στοχευμένα και μόνο σε κάτι που θα «κουμπώνει» σ' αυτό που χρειάζεται.