Αθανασιάδης και Ρότα επιστρέφουν στην Αθήνα με... προβάδισμα ενδεκάδας
i

Αθανασιάδης, Ρότα/©intime

Αθανασιάδης και Ρότα επιστρέφουν στην Αθήνα με... προβάδισμα ενδεκάδας

Κώστας Τσίλης 11:29 - 05.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:04 - 05.12.2022

Η μίνι προετοιμασία της ΑΕΚ στην Ολλανδία, έδειξε πως τόσο ο Αθανασιάδης, όσο και ο Ρότα έχουν προβάδισμα στο μυαλό του Αλμέιδα για να κρατήσουν την θέση τους στο βασικό σχήμα

Προφανώς και το χθεσινό (4/12) φιλικό της ΑΕΚ στην Ολλανδία, για περισσότερους από έναν λόγους, δεν μπορεί να συνιστά απόδειξη για τις οριστικές αγωνιστικές επιλογές του Ματίας Αλμέιδα, όταν θα ξεκινήσουν και πάλι οι επίσημες υποχρεώσεις. Όμως από την άλλη μεριά, έδωσε κάποιες πολύ σαφείς ενδείξεις, για όσα έχει στο μυαλό του ο Αργεντινός τεχνικός. 

Το φιλικό με την Σερένγκ, αποτέλεσε επί της ουσίας το κλείσιμο της αυλαίας της δουλειάς που έγινε σ' αυτή τη μίνι προετοιμασία της ΑΕΚ. Και αν οι επιλογές που έκανε ο Αλμέιδα για το βασικό σχήμα, συνδεθούν μ' αυτές που έκανε ο Αργεντινός τεχνικός πριν την διακοπή του πρωταθλήματος, μπορούν να υπάρξουν συμπεράσματα. Ειδικά για θέσεις που φαινόταν πως ίσως να προέκυπτε ερωτηματικό. Όπως αυτή του τερματοφύλακα και του δεξιού μπακ. 

Κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ στο φιλικό με την Σερένγκ, ξεκίνησε ο Γιώργος Αθανασιάδης. Ακριβώς δηλαδή, όπως έκλεισαν και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ένωσης για την διακοπή. Ο Αθανασιάδης έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αλμέιδα και του Ρόα με τις εμφανίσεις του, έκανε εξαιρετική προετοιμασία και τώρα στην Ολλανδία και δύσκολα θα χάσει την θέση του. Παρόλο που ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς είναι επίσης σε εξαιρετική κατάσταση και το έδειξε στο φιλικό με την Σερένγκ, με δυο πολύ καλές αποκρούσεις. 

Όσον αφορά την θέση του δεξιού μπακ, σ' ολόκληρο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ο Λάζαρος Ρότα είχε φανέλα βασικού. Στο αρχικό σχήμα ξεκίνησε και στο φιλικό με την Σερένγκ και έκανε και πολύ καλό ματς. Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ έχει πλέον βρει και αγωνιστικό ρυθμό και έχει φτάσει στο 100% της ετοιμότητας του. Στο φιλικό έπαιξε βασικός, αλλά στο αριστερό άκρο της άμυνας. 

Δεν είναι ένα εύκολο δίλημμα για να το απαντήσει ο Αλμέιδα. Όπως δεν είναι εύκολο ούτε για την θέση του τερματοφύλακα. Κυρίως διότι ο Σιντιμπέ και ο Στάνκοβιτς που διεκδικούν την θέση, είναι παίκτες για βασική ενδεκάδα. Όμως όσο ο Αθανασιάδης και ο Ρότα κάνουν την δουλειά που θέλει ο Αλμέιδα μέσα στο γήπεδο, δύσκολα θα χάσουν την θέση τους. Και η αλήθεια είναι πως αμφότεροι επέστρεψαν από την μίνι προετοιμασία, με προβάδισμα στο μυαλό του Αργεντινού τεχνικού για την βασική ενδεκάδα.