Ο Αραούχο βάζει ξανά τα γκολ στο (μεστό) παιχνίδι του
i

Σέρχιο Αραούχο και Πάουλο Φερνάντες/©intime

Ο Αραούχο βάζει ξανά τα γκολ στο (μεστό) παιχνίδι του

Κώστας Τσίλης 21:28 - 04.12.2022 / Ανανεώθηκε: 21:55 - 04.12.2022

Ο αρχηγός της ΑΕΚ δεν ήταν για πρώτη φορά ο κορυφαίος του γηπέδου, αλλά έχει σημασία πως ξαναβρήκε δίχτυα

Είναι αλήθεια πως ο Πάολο Φερνάντες έκανε ένα πολύ πειστικό (έστω και ανεπίσημο) ντεμπούτο με την φανέλα της ΑΕΚ. Όμως ο κορυφαίος του γηπέδου στο φιλικό με την Σερένγκ ήταν ο Σέρχιο Αραούχο. Δεν είναι δα και είδηση. Ο αρχηγός της ΑΕΚ στα περισσότερα από τα φετινά ματς της Ένωσης είναι στους κορυφαίους. Και μάλιστα σε πολύ δυσκολότερα και σημαντικότερα από ένα φιλικό προετοιμασία. 

Όμως αυτή την φορά, ο Αραούχο τα έκανε όλα μέσα στο γήπεδο, με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Πρέσαρε, έκοβε, μοίραζε το παιχνίδι, αλλά βρήκε και δίχτυα. Ο Αργεντινός επιθετικός σκόραρε ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΚ. Ήταν το πρώτο του γκολ, μετά απ' αυτό που είχε πετύχει στις 3 Οκτώβρη στο ματς απέναντι στον Ιωνικό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από τότε είχε ακολουθήσει ένα μεγάλο διάστημα που δεν είχε σκοράρει και ορισμένες κλασικές χαμένες ευκαιρίες. Όχι κάτι γνώριμο για την κλάση και την ποιότητα του Αραούχο. 

Βεβαίως η πραγματικότητα ήταν πως ακόμα και σε ματς που δεν σκόραρε ή που ακόμα, ακόμα έχανε τεράστιες κλασικές ευκαιρίες και πάλι η δουλειά που έκανε μέσα στο γήπεδο ήταν ανεκτίμητης αξίας. Ωστόσο πρώτα ο ίδιος ο Αραούχο το έψαχνε και το ήθελε πολύ το γκολ. Θέλει να το ξαναβάλει και αυτό στο μεστό του παιχνίδι. Και φυσικά το θέλει και ο Αλμέιδα, καθώς ξέρει είναι κάτι που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα. 

Ακόμα λοιπόν και για ψυχολογικούς λόγους, έχει τεράστια σημασία το γεγονός πως ο Αραούχο βρήκε δίχτυα στο ματς με την Σερένγκ. Έστω και αν πρόκειται για φιλικό παιχνίδι. Είναι κάτι που και ο Αλμέιδα το χάρηκε πολύ αλλά κυρίως ο αρχηγός της ΑΕΚ το έψαχνε και το ήθελε πολύ.