Η κλασική ΑΕΚ του Αλμέιδα, «έπνιξε» και την Σερένγκ
i

ΑΕΚ/©Ιntime

Η κλασική ΑΕΚ του Αλμέιδα, «έπνιξε» και την Σερένγκ

Κώστας Τσίλης 15:00 - 04.12.2022 / Ανανεώθηκε: 17:40 - 04.12.2022

Στο μοναδικό φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, η Ένωση με πολύ καλή εμφάνιση κέρδισε εύκολα με σκορ 2-0 της Σερένγκ, στο ντεμπούτο του Φερνάντες με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα έχει πλέον συγκεκριμένες αρχές στον τρόπο παιχνιδιού της και κυρίως συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα. Αυτά δεν τα χάνει όσες απουσίες και αν έχει, αλλά ακόμα και αν έχει μείνει περισσότερες από 20 μέρες χωρίς αγωνιστική δράση. Στο μοναδικό φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, η ΑΕΚ είχε την... συνηθισμένη εικόνα από τα ματς πρωταθλήματος και "έπνιξε" την Σέρενγκ, κερδίζοντας με 2-0. 

Με πέντε μουντιαλικούς (Βίντα, Σιμάνσκι, Πινέδα, Χατζισαφί, Μοχαμάντι), τρείς τραυματίες (Τσούμπερ, Άμραμπατ, Ελίασον) και δυο προληπτικά εκτός (Γκατσίνοβιτς, Γαλανόπουλος), απόντες, η ΑΕΚ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε κανένα απόλυτως πρόβλημα να παίξει το κλασικό της ποδόσφαιρο. Ασφυκτικό πρέσινγκ, ανάκτηση μπάλας, σωστό κτίσιμο επιθέσεων και πολλές φάσεις στην αντίπαλη εστία. Η πρώτη ομάδα σε τελικές στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, απέναντι και στην Σέρενγκ έβαλε στο πρώτο ημίχρονο δυο γκολ, είχε ένα δοκάρι και έκανε και τρία (χαμένα) τετ α τετ.

Πάολο Φερνάντες στο sportal.gr: «Διψάω για το πρωτάθλημα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:05 - 04.12.2022

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Πάολο Φερνάντες στο sportal.gr: «Διψάω για το πρωτάθλημα»

Ο Πάολο Φερνάντες αποκλειστικά στο sportal.gr. Ο Ισπανός ανοίγει την καρδιά του για πρώτη φορά σε ελληνικό Μέσο, αποκαλύπτει την πρόταση του ΠΑΟΚ και μιλά για το πλάνο της ΑΕΚ, την κουβέντα με τον Φαν Βερτ και πολλά ακόμα σε μια κατάθεση ψυχής.

Στο 13ο λεπτό μέσα από την περιοχή ο Αραούχο έκανε έναν ελιγμό, βρήκε χώρο και με σουτ έκανε το 1-0. Ενώ στο 20ο λεπτό μετά από κόρνερ, ο Μήτογλου πήρε το "ριμπάουντ" από κεφαλιά του Μουκουντί που κόντραρε και με δυνατό σουτ εξ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Ακολούθησε τετ α τετ του Ρότα στο 22', το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Σερένγκ, κεφαλιά του Μουκουντί στο δοκάρι ένα λεπτό αργότερα, κεφαλιά του Γκαρσία στο 32' που έδιωξε με τα πόδια πάνω από την γραμμή πάλι ο Βέλγος τερματοφύλακας και πλασέ του Σιντιμπέ στο 36' μόλις άουτ πάλι σε τετ α τετ με το τέρμα. 

Τον κλασικό του σχηματισμό φυσικά ο Αλμέιδα δεν τον άλλαξε ούτε και σ' αυτό το φιλικό με τον Γκαρσία να βρίσκεται στην κορυφή, τον Αραούχο σε ρόλο ελεύθερο, τον Μάνταλο να βγαίνει ως αριστερός ακραίος, τον Φράνσον να έχει ρόλο αντι - Πινέδα δίπλα στον Γιόνσον και τον Σιντιμπέ (που ήταν εξαιρετικός) να παίζει αριστερό μπακ. Ενώ ντεμπούτο με τα κιτρινόμαυρα ως αριστερός ακραίος, έκανε ο Φερνάντες. Μάλιστα ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έκανε εξαιρετικό ματς και έχει εμπλοκή και στις φάσεις των δυο γκολ της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και σ' ότι καλό δημιουργούσε η Ένωση στην επίθεση. 

Όσο για την ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ, αυτή ήταν τέτοια, που η πρώτη φορά που οι Βέλγοι απείλησαν, ήταν με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ, που έβγαλε ο Στάνκοβιτς στο 58ο λεπτό. Όταν ήδη είχαν γίνει και οι πρώτες αλλαγές της ΑΕΚ στο βασικό σχήμα. Μέχρι εκείνη την στιγμή, δηλαδή για κοντά μια ώρα παιχνιδιού, η ΑΕΚ όχι απλώς δεν είχε απειληθεί, αλλά δεν είχε επιτρέψει στους Βέλγους ούτε καν να πατήσουν την περιοχή της. 

Ο Αλμέιδα φυσικά στο δεύτερο ημίχρονο έκανε πολλές αλλαγές και κάποια στιγμή βρέθηκαν να παίζουν στην ενδεκάδα πολλοί παίκτες από την ΑΕΚ Β. Παρόλα αυτά ακόμα και τότε, οι κιτρινόμαυροι εφάρμοζαν ακριβώς τις ίδιες αρχές στο παιχνίδι τους. Εξ ου και ήταν η ΑΕΚ αυτή που πλησίασε περισσότερες φορές από την Σέρενγκ σ' ένα γκολ. Με αποκορύφωμα το χαμένο τετ α τετ του Φαν Βέερτ στο 86ο λεπτό. Όμως ο τερματοφύλακας των Βέλγων αστόχησε και έτσι έμεινε το 2-0 για την ΑΕΚ που ήταν και το τελικό σκορ. 

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης (46' Στάνκοβιτς), Ρότα (65' Ραντόνια), Μήτογλου, Μουκουντί (46' Τζαβέλλας - 65' Ντάικο), Σιντιμπέ (65' Παρράς), Γιόνσον (65' Μουστακόπουλος), Φράνσον, Μάνταλος, Φερνάντες (65' Κοσίδης), Αραούχο, Γκαρσία (46' Φαν Βέερτ).

ΣΕΡΕΝΓΚ (Ζαν Λεγκρός): Κάιλ, Σιλά, Οπαρέ, Εμπόου, Μαρσόνι, Εμβουέ, Κασμπάχ, Πόατι, Βάγκνερ, Μπερνιέρ, Ελισόρ, ενώ έπαιξαν και οι Κονσεϊσάο, Εντιαγέ, Αμπάντα, Τρεμουλέ, Λαχσαϊνί, Τσιμπουάμπουα, Μπουντσούκοφ, Σισοκό και Ιφονί.