Η μίνι προετοιμασία της ΑΕΚ είχε πρωταγωνιστή
i

Πάολο Φερνάντες/©intime

Η μίνι προετοιμασία της ΑΕΚ είχε πρωταγωνιστή

Κώστας Τσίλης 08:37 - 04.12.2022 / Ανανεώθηκε: 09:40 - 04.12.2022

Ο Φερνάντες ήταν το κεντρικό πρόσωπο της δουλειάς που έγινε στην Ολλανδία αλλά και του Κυριακάτικου (13.00) φιλικού της Ένωσης με την Σερένγκ, μια μέρα πριν την επιστροφή στην Αθήνα

Η αλήθεια είναι πως πάντα τα νέα πρόσωπα σε μια ομάδα, είναι αυτά που τραβούν πάνω τους όλα τα βλέμματα. Στην περίπτωση του Πάολο Φερνάντες, ήταν το μοναδικό νέο πρόσωπο στην ΑΕΚ, σ' αυτή την μίνι προετοιμασία που έκανε στην Ολλανδία και η οποία ολοκληρώνεται σήμερα (4/12). Ως εκ τούτου εκ των πραγμάτων ο Ισπανός μπήκε στο επίκεντρο. Όμως και με τα πρώτα δείγματα γραφής του μέσα στο γήπεδο και κυρίως την ταχύτητα προσαρμογής, έγινε και ο πρωταγωνιστής. 

Και επίσης η αλήθεια είναι, πως το σημερινό (13.00) φιλικό της ΑΕΚ με την βελγική Σερένγκ, πάλι σχεδόν προσαρμοσμένο πάνω στον Φερνάντες είναι. Υπό την έννοια πως ο Ματίας Αλμέιδα έχει πολλές απουσίες παικτών βασικής ενδεκάδας, έτσι ώστε να έμπαινε σε διαδικασία δοκιμών ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Οι πέντε που έφυγαν για το Μουντιάλ παραμένουν απόντες, ο Τσούμπερ με τον Άμραμπατ έχουν μπει μεν στην τελική ευθεία της επιστροφής τους από τραυματισμό αλλά ακόμα έχουν δρόμο μπροστά τους (και δεν βρίσκονται καν στην Ολλανδία), ενώ ο Γκατσίνοβιτς παραμένει εκτός για λόγους αποφόρτισης. 

Επομένως πρακτικά ο Αλμέιδα δεν μπορεί σ' αυτό το φιλικό να κάνει δοκιμές, για παράδειγμα για το πως θα καλύψει το κενό του Ελίασον στο δεξί άκρο της επίθεσης όταν θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα, Ειδικά από την στιγμή που δεν θα έχει ούτε τον Άμραμπατ, ίσως ούτε και τον Τσούμπερ, καταρχάς στο ματς με την Λαμία στις 21 Δεκέμβρη. Ως εκ τούτου το μεγάλο ενδιαφέρον στο σημερινό φιλικό βρίσκεται στα πρώτα αγωνιστικά λεπτά του Φερνάντες με την φανέλα της ΑΕΚ. Έστω και αν ο Ισπανός θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα επίσημα ματς από την πρώτη Γενάρη και μετά. Όμως ο ρόλος που θα δώσει στο σημερινό φιλικό ο Αλμέιδα στον Φερνάντες, θα είναι και ο "οδηγός" για το πως θα τον χρησιμοποιήσει αγωνιστικά από την πρώτη του Γενάρη και μετά. 

Το φιλικό αυτό με την ουραγό του βελγικού πρωταθλήματος, είναι το τελευταίο που θα κάνει η ΑΕΚ επί ολλανδικού εδάφους, σ' αυτή τη μίνι προετοιμασία που ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή. Αύριο (5/12) η αποστολή επιστρέφει στην βάση της και συνεχίζει την δουλειά στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. Εκεί που μέσα στην εβδομάδα θα ενσωματωθούν και ο Χατζισαφί, ο Μοχαμάντι και ο Πινέδα, που ήδη έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο.