Η ΑΕΚ δεν έχει λόγο να βιαστεί για τις μεταγραφές του Γενάρη
i

Παναγιώτης Κονέ, Ράντεκ Κουχάρκσι/©intime

Η ΑΕΚ δεν έχει λόγο να βιαστεί για τις μεταγραφές του Γενάρη

Κώστας Τσίλης 11:11 - 03.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:23 - 03.12.2022

Στην Ένωση θέλουν να ακολουθήσουν και στην χειμερινή αγορά, την ίδια πολιτική στοχευμένων κινήσεων όπως και το περασμένο καλοκαίρι

Η πραγματικότητα είναι πως για μια ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, η μεταγραφική συζήτηση δεν κλείνει ποτέ. Είναι πάντα ανοιχτή και πολύ περισσότερο όταν πλησιάζει μεταγραφική περίοδος. Από την άλλη μεριά, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, η Ένωση ούτε πρόκειται, ούτε έχει λόγο να γίνει βιαστική, ενόψει της χειμερινής αγοράς. 

Προφανώς και στην ΑΕΚ ούτε θεωρούν πως έχουν «κλείσει» μόνο με την μεταγραφή του Πάολο Φερνάντες. Ούτε πολύ περισσότερο κάνουν συζήτηση περί πληρότητας σ' όλες τις θέσεις του ρόστερ. Όμως υπάρχει μια ξεκάθαρη τακτική την οποία η ομάδα ακολουθεί στα μεταγραφικά από το περασμένο καλοκαίρι, η οποία ξεκινά κατά βάση από την φιλοσοφία που έχει ο Ματίας Αλμέιδα. 

Ο Αργεντινός τεχνικός δεν είναι της λογικής να γίνουν προσθήκες απλώς για να γίνουν. Θέλει πολύ στοχευμένες κινήσεις χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του σφικτού και compact ρόστερ που ήδη από το καλοκαίρι κτίζει. Και αυτή είναι η βασική αρχή και για την μεταγραφική περίοδο του Γενάρη, που έτσι κι αλλιώς είναι εντελώς διαφορετική και με άλλα δεδομένα. 

Για τον Αλμέιδα έχει πολύ μεγάλη σημασία να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος της μίνι προετοιμασίας, ο οποίος άνοιξε την προηγούμενη Δευτέρα στην Ολλανδία και θα κλείσει με το φιλικό προπονητικού χαρακτήρα στο Σεραφείδειο την προσεχή Παρασκευή. Θέλει να δει πράγματα και να προσθέσει συμπεράσματα στο μπλοκάκι του. 

Ο Αλμέιδα έτσι κι αλλιώς είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους ανθρώπους της ομάδας. Και με τον τεχνικό διευθυντή Ράντεκ Κουχάρσκι είναι κάθε μέρα μαζί στην Ολλανδία και προφανώς συζητούν τα πάντα. Όμως οι τελικές εισηγήσεις για το πως θα κινηθεί η ΑΕΚ στην μεταγραφική αγορά του Γενάρη, θα παρθούν μετά την ολοκλήρωση αυτής της μίνι προετοιμασίας. 

Δεν υπάρχει άλλωστε αυτή την στιγμή στην ΑΕΚ κάποια επείγουσα ανάγκη για προσθήκη ποδοσφαιριστή, σε οποιαδήποτε θέση. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Και είναι κάτι που δίνει την πολυτέλεια στους ανθρώπους της ομάδας, να λειτουργήσουν χωρίς βιασύνη και ακόμα πιο σταθερά πάνω στο ίδιο πλάνο με το καλοκαίρι. Δηλαδή σε στοχευμένες κινήσεις, όπου και αν χρειάζεται να γίνει κάποια προσθήκη.