Η παρουσία στην αποστολή της ΑΕΚ, ήταν αυτό που χρειαζόταν ο Ελίασον
i

Νίκλας Ελίασον/©intime

Η παρουσία στην αποστολή της ΑΕΚ, ήταν αυτό που χρειαζόταν ο Ελίασον

Κώστας Τσίλης 11:38 - 02.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:56 - 02.12.2022

Η απόφαση του Αλμέιδα να πάρει τον Σουηδό εξτρέμ στην μίνι προετοιμασία της ομάδας, λειτούργησε ευεργετικά για την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή

Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για τον Ματίας Αλμέιδα, να ζητήσει να ακολουθήσει την αποστολή της ΑΕΚ στην Ολλανδία για την μίνι προετοιμασία και ο Νίκλας Ελίασον. Αφενός διότι πρακτικά δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει σε τίποτα το πρόγραμμα των υπόλοιπων συμπαικτών του. Αφετέρου και κυρίως, διότι ούτε στο ξενοδοχείο, ούτε στο προπονητικό κέντρο της Ολλανδίας, υπήρχαν οι ίδιες ευκολίες για το πρόγραμμα αποθεραπείας του Σουηδού, όπως στην Αθήνα. 

Όμως στην πράξη αυτό που φάνηκε, ήταν πως η απόφαση του Ματίας Αλμέιδα ήταν πέρα για πέρα σωστή. Διότι λειτούργησε απολύτως ευεργετικά στην ψυχολογία του Ελίασον, η παρουσία του σ' αυτή τη μίνι προετοιμασία της ΑΕΚ. Έστω και αν δεν μπορούσε να ακολουθήσει το πρόγραμμα των συμπαικτών του. Ήταν σημαντικό γι αυτόν να αισθάνεται πως παραμένει ενεργό μέλος της ομάδας. Να ακολουθεί την καθημερινότητα των συμπαικτών του, έστω και μόνο εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. 

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ελίασον πήγε με τις πατερίτσες από το ξενοδοχείο στο γήπεδο που κάνει προπόνηση η ΑΕΚ. Και το γεγονός πως έστω και ως θεατής ήταν μαζί με τους συμπαίκτες του, τον έκανε να έχει ένα τεράστιο πλατύ χαμόγελο. Του έφτιαξε την ψυχολογία. Και δεδομένο πως στην πορεία της αποθεραπείας ενός ποδοσφαιριστή από δύσκολο τραυματισμό, η ψυχολογία παίζει κυρίαρχο ρόλο. Άλλωστε αυτό ήταν εξ αρχές το σκεπτικό που είχε ο Αλμέιδα, παίρνοντας τον Ελίασον μαζί του στην Ολλανδία.