Η καρδιά του Αλμέιδα στην Αργεντινή, το μπλοκάκι του στο Μεξικό
i

Ματίας Αλμέιδα, Ορμπελίν Πινέδα/©Intime

Η καρδιά του Αλμέιδα στην Αργεντινή, το μπλοκάκι του στο Μεξικό

Κώστας Τσίλης 01:07 - 01.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:47 - 01.12.2022

Ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ ήθελε πρόκριση της εθνικής του στους "16" του Μουντιάλ, αλλά τσέκαρε προσεκτικά και όσα έκανε ο Πινέδα στο ματς που έπαιξε βασικός

Το πρόγραμμα της δουλειάς του Ματίας Αλμέιδα στην μίνι προετοιμασία της ΑΕΚ στην Ολλανδία είναι βαρύ. Ωστόσο ο Αργεντινός τεχνικός έχει το μυαλό του και το βλέμμα του και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Για πολλούς λόγους. Και μπορεί στο χθεσινό βράδυ το συναίσθημα του Αλμέιδα να τον οδηγούσε στο ματς της Αργεντινής με την Πολωνία. Μάλιστα νωρίτερα είχε... προκαλέσει τον Πολωνό τεχνικό διευθυντής της ΑΕΚ Ράντεκ Κουχάρσκι. Όμως καθαρά ποδοσφαιρικά, το ενδιαφέρον του τεχνικού της ΑΕΚ ήταν στο ματς του Μεξικό

Για πρώτη φορά σ' αυτό το Μουντιάλ ο Τάτα Μαρτίνο έδωσε θέση στην βασική ενδεκάδα στον Ορμπελίν Πινέδα. Και όπως ήταν λογικό ο Αλμέιδα είχε βγάλει το μπλοκάκι του και σημείωνε όλα όσα έκανε ο Μεξικανός χαφ της ΑΕΚ στο διάστημα που αγωνίστηκε απέναντι στην Σαουδική Αραβία. Ο Μαρτίνο έδωσε στον Πινέδα διαφορετικό ρόλο απ' αυτό που έχει στην ΑΕΚ. Έπαιξε μπροστά από τα δυο αμυντικά χαφ και σ' έναν ρόλο ελεύθερο πίσω από τον φορ. 

Η αλήθεια είναι πως με το παιχνίδι που έκανε ο Πινέδα, εν πολλοίς εξέθεσε τον προπονητή του Μεξικού, ο οποίος τον είχε... ξεχάσει στα δυο πρώτα ματς του Μουντιάλ. Ο χαφ της ΑΕΚ πήρε πολλές πρωτοβουλίες με την μπάλα, έχασε τρεις εξαιρετικές ευκαιρίες για να σκοράρει και ανέβασε πολύ την ταχύτητα του παιχνιδιού της ομάδας του, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. 

Όλα όσα έκανε ο Πινέδα βοήθησαν το Μεξικό να φτάσει στη νίκη απέναντι στη Σαουδική Αραβία. Μάλιστα όσο ήταν μέσα στο γήπεδο, το σκορ ήταν 2-0 και η ομάδα του έχανε την μια ευκαιρία πίσω από την άλλη. Όμως αυτή η νίκη δεν ήταν αρκετή για να στείλει το Μεξικό στην επόμενη φάση. Ο Πινέδα πλέον επιστρέφει από το Κατάρ, θα πάρει κάποιες μέρες άδειας προκειμένου να ξεκουραστεί και να αποφορτιστεί και θα επιστρέψει ξανά στις προπονήσεις της ΑΕΚ, όταν η αποστολή της ομάδας θα έχει γυρίσει στην βάση της στην Αθήνα.