Ο Αλμέιδα έχει ανεβάσει στα... κόκκινα την ένταση και τους ρυθμούς δουλειάς
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα έχει ανεβάσει στα... κόκκινα την ένταση και τους ρυθμούς δουλειάς

Κώστας Τσίλης 19:59 - 01.12.2022 / Ανανεώθηκε: 20:00 - 01.12.2022

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει βάλει τους παίκτες της ΑΕΚ σ' ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα δουλειάς στην Ολλανδία και αυτό χρίζει και ιδιαίτερης διαχείρισης

Όταν οι παίκτες της ΑΕΚ έμαθαν πως σ' αυτή την μίνι προετοιμασία στην Ολλανδία θα είχαν μόνο διπλές προπονήσεις καθημερινά και μόλις ένα φιλικό ματς, ήξεραν πως τους περίμενε ένας μικρός Γολγοθάς. Ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και ζόρικο καθημερινό πρόγραμμα δουλειάς, με φουλ της έντασης. 

Εξάλλου αυτή ήταν και η στόχευση για τον Ματίας Αλμέιδα. Να ανεβάσει τους ρυθμούς σε υψηλά επίπεδα που δεν μπορεί να φτάσει, όταν υπάρχουν επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας από βδομάδα σε βδομάδα. Βεβαίως αυτό το απαιτητικό πρόγραμμα δουλειάς στην Ολλανδία, χρίζει και ιδιαίτερης διαχείρισης προκειμένου να μην προκύψει κάποιο πρόβλημα σε τραυματισμό. 

Σχεδόν κάθε μέρα υπάρχουν παίκτες που ακολουθούν ένα πρόγραμμα αποφόρτισης, όταν οι μετρήσεις δείχνουν πως αυτό είναι απαραίτητο. Για παράδειγμα σήμερα (1/12) καθαρά για αποφόρτιση, έμειναν εκτός προπόνησης ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ και ο Τομ Φαν Βέερτ. Αντιθέτως επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς ο Γενς Γιόνσον, που επίσης τις προηγούμενες μέρες είχε χάσει προπονήσεις προκειμένου να αποφορτιστεί. 

Επίσης εκτός προπονήσεων έμεινε σήμερα ξανά ο Κώστας Γαλανόπουλος που έχει να διαχειριστεί κάποιες μικροενοχλήσεις. Το ίδιο και ο Γιώργος Τζαβέλλας που αισθάνθηκε ένα ελαφρύ σφίξιμο. Για κανέναν εκ των δυο ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια ανησυχία.