Ο περίεργος λόγος που ο Μπεν Γουάιτ δεν θέλει να παίξει ξανά με την εθνική Αγγλίας

Μπεν Γουαίτ

i

©Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images/Ideal Images

Ο περίεργος λόγος που ο Μπεν Γουάιτ δεν θέλει να παίξει ξανά με την εθνική Αγγλίας

Κώστας Τόπας 15:13 - 21.03.2024

Ο Στιβ Χόλαντ, βοηθός του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, κατηγόρησε τον μπακ της Άρσεναλ, Μπεν Γουαίτ μπροστά στους συμπαίκτες του στην εθνική Αγγλίας, ότι δεν ενδιαφέρεται αρκετά για το ποδόσφαιρο, γι' αυτό και πλέον ο 26χρονος δεν επιθυμεί να αγωνιστεί ξανά με τα «τρία λοντάρια».

Ήταν μια μεγάλη έκπληξη όταν ο μπακ της Άρσεναλ, Μπεν Γουάιτ, αρνήθηκε να παίξει για την αγγλική ομάδα και υπήρξαν πολλές εικασίες για τους λόγους της απόφασης του παίκτη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο Νησί, ο λόγος προκύπτει από το γεγονός ότι ο 26χρονος αμυντικός των «κανονιέρηδων» κατηγορήθηκε εκείνη την εποχή και δημόσια από τον Στιβ Χόλαντ (βοηθός του προπονητή της Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ) ότι δεν έχει αρκετό πάθος για το ποδόσφαιρο. Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια της προπόνησης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ του 2022. Το συγκεκριμένο σχόλιο οδήγησε τον Μπεν Γουάιτ να ζητήσει να φύγει από το προπονητικό της Αγγλίας και να επιστρέψει στο σπίτι.

Ο Χόλαντ έκανε μια ερώτηση στον Κάιλ Γουόκερ σχετικά με την απόδοση της Μάντσεστερ Σίτι την περασμένη σεζόν. Όταν ρώτησε τον Μπεν Γουάιτ το ίδιο σε σχέση με την Άρσεναλ, ο μπακ των Λονδρέζων δεν μπόρεσε να απαντήσει. Ο βοηθός του Σάουθγκεϊτ προφανώς ισχυρίστηκε ότι αυτό συνέβη επειδή ο Γουάιτ δεν είχε αρκετό ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο. Και αυτό οδήγησε τον τελευταίο να ζητήσει μόλις λίγες μέρες αργότερα να αφήσει τις προπονήσεις με την εθνική του ομάδα στη Ντόχα και να επιστρέψει στην πατρίδα στις 30 Νοεμβρίου.

Τότε ο Σάουθγκεϊτ και το προπονητικό του επιτελείο δεν πίστευαν ότι η αποχώρηση του Μπεν Γουάιτ οφειλόταν σε πρόβλημα μεταξύ του Χόλαντ και Γουάιτ, αφού και οι δύο μίλησαν την ίδια μέρα και δεν υπήρξε καμία διαφωνία μεταξύ τους.

Το γεγονός ότι ο Χόλαντ έκανε αυτό το σχόλιο δημόσια, μπροστά στους συμπαίκτες του, φαίνεται πως είναι ο λόγος που ο παίκτης αποφάσισε να αποχωρήσει, στενοχωρημένος με τον βοηθό του προπονητή. Ο Σάουθγκεϊτ αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Γουάιτ δεν θέλει να κληθεί στα «τρία λοντάρια» και διαβεβαίωσε ότι δεν ξέρει τον λόγο, αλλά ότι όπως τόνισε δεν οφείλεται στο θέμα με τον Χόλαντ.