Τι γίνεται σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας στην τελευταία αγωνιστική της Premier League

Γιούργκεν Κλοπ, Πεπ Γκουαρντιόλα, Μικέλ Αρτέτα

Τι γίνεται σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας στην τελευταία αγωνιστική της Premier League

Κώστας Τόπας 09:04 - 21.03.2024

Τι θα συμβεί σε περίπτωση που Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι ισοβαθμούν την τελευταία αγωνιστική στην Premier League

Οι προπονητές των Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι κι Άρσεναλ πρόκειται να βρεθούν αντιμέτωποι με μια δύσκολη απόφαση την τελευταία αγωνιστική της τρέχουσας σεζόν, καθώς μια πιθανή τριπλή αναμέτρηση μεταξύ Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι είναι στο προσκήνιο.

Σε εννέα περιπτώσεις από το 1992, δύο ομάδες έχουν παλέψει για την πρώτη θέση την τελευταία αγωνιστική, με τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Σίτι να το κάνουν δύο φορές τις τελευταίες σεζόν, με τον Γιούργκεν Κλοπ να χάνει και τις δύο περιπτώσεις. Αυτή τη σεζόν φαίνεται ότι η Άρσεναλ θα μπορούσε να συμμετάσχει στο «τρελό» αυτό σενάριο της τελευταίας αγωνιστικής, με την ομάδα του Μίκελ Αρτέτα να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με δέκα αγώνες να απομένουν.

Και οι τρεις ομάδες αγωνίζονται εντός έδρας, καθώς η Άρσεναλ υποδέχεται την Έβερτον, η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει τη Γουλβς όπως έκανε το 2022 και η Σίτι τίθεται αντιμέτωπη με τη Γουέστ Χαμ στο «Έτιχαντ». Το τρόπαιο της Premier League είναι ένα από τα πιο εμβληματικά στο αγγλικό ποδόσφαιρο και η ιστορία και η παράδοσή του είναι βαθιά ριζωμένα στην κουλτούρα του πρωταθλήματος. Κατασκευασμένο από την Asprey London, τους Crown Jewellers, υπάρχουν δύο πανομοιότυπα ασημένια τρόπαια που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς.

Το πρώτο τρόπαιο είναι το κύριο, που παραμένει στους νυν πρωταθλητές μέχρι να το παραδώσουν πίσω τρεις εβδομάδες πριν από το τέλος της σεζόν. Το δεύτερο τρόπαιο εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό, καθώς χρησιμοποιείται από την Premier League για διάφορες εκδηλώσεις χορηγίας και προωθητικές ενέργειες σε όλο τον κόσμο.

Με μόνο δύο τρόπαια και τρεις πιθανές ομάδες για να κερδίσουν τον τίτλο, παίζοντας σε τρία διαφορετικά γήπεδα την τελευταία αγωνιστική, τα μαθηματικά δεν βγαίνουν, αλλά σύμφωνα με τη «Sun», υπάρχει μια λύση.

Το απίστευτο σενάριο που μπορεί να κρίνει πρωταθλητή στην Premier League μέσω playoff!
PREMIER LEAGUE

13:27 - 20.03.2024

Το απίστευτο σενάριο που μπορεί να κρίνει πρωταθλητή στην Premier League μέσω playoff!

Ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα μπορούσαν να έχουν μια τελευταία αναμέτρηση τη φετινή σεζόν. Πώς ο φετινός πρωταθλητής στην Premier League θα μπορούσε να κριθεί μέσω αγώνα playoff!

Στο περίφημο «Stockley Park», εκτίθεται ένα τρόπαιο της Premier League, και ενώ δεν είναι ούτε πανομοιότυπο ούτε ατόφιο ασήμι, φέρεται να είναι αρκετά παρόμοιο για χρήση σε αυτές τις απρόβλεπτες συνθήκες. Παρ' όλη αυτή τη... φασαρία, όποιος πάρει στα χέρια του το τρόπαιο θα πρέπει να το επιστρέψει εντός δύο εβδομάδων για να καθαριστεί από ειδικούς. Τα τρόπαια συνήθως λερώνονται μετά τους εορτασμούς τίτλου λόγω του τεράστιου αριθμού ανθρώπων που τα έχουν κρατήσει.