Ο Ρομπίνιο θα εκτίσει ποινή φυλάκισης εννέα ετών στην Βραζιλία για συμμετοχή σε ομαδικό βιασμό

Ρομπίνιο

i

PrtScr

Ο Ρομπίνιο θα εκτίσει ποινή φυλάκισης εννέα ετών στην Βραζιλία για συμμετοχή σε ομαδικό βιασμό

Κώστας Τόπας 08:02 - 21.03.2024

Ο Ρομπίνιο έχει καταδικαστεί σε εννιάχρονη φυλάκιση για βιασμό, με το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας να αποφασίζει με πλειοψηφία να εκτίσει την ποινή του εντός της χώρας.

Ο πρώην αστέρας της Βραζιλίας και της Μάντσεστερ ΣίτιΡομπίνιο, θα εκτίσει ποινή φυλάκισης εννέα ετών για ομαδικό βιασμό στη χώρα του, αφού κρίθηκε ένοχος στην Ιταλία το 2017. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας κατέληξε στην απόφαση ορόσημο την Τετάρτη (20/03) αφού οι ιταλικές αρχές ζήτησαν να εκδώσουν τον 40χρονο το 2022.

Ο πρώην Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, Ρόμπσον Ντε Σόουζα, ήταν ένας από τους έξι άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για επίθεση εναντίον μιας Αλβανίδας σε ιταλικό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης τον Ιανουάριο του 2013. Τον Ιανουάριο του 2022, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης απέρριψε την τελική έφεσή του κατά της καταδίκης. Από την πλευρά του ο Ρομπίνιο ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και ζει στη Βραζιλία τα τελευταία επτά χρόνια

Τελικά, το ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας αποφάσισε την Τετάρτη (20/03) με ψήφους εννέα υπέρ και δυο κατά να εκτίσει ο 40χρονος παλαίμαχος φορ την ποινή φυλάκισής του εντός της χώρας. Να τονίσουμε πως το Σύνταγμα της χώρας του καφέ δεν επιτρέπει την έκδοση των υπηκόων της, όμως εν τέλει οι Ιταλοί κατάφεραν να εφαρμοστεί η ποινή που του είχε επιβληθεί.

Η Globo ισχυρίζεται επίσης ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος πέρασε επίσης χρόνο σε Μίλαν και Ρεάλ Μαδρίτης, θα συλληφθεί τώρα στη Σάντος, όπου διαμένει αυτήν τη στιγμή. Ο Ρομπίνιο είχε παραδεχθεί κατά την έκκλησή του ότι είχε «επαφή» με τη γυναίκα, αλλά ο Βραζιλιάνος επέμεινε ότι ήταν συναινετική. Το Εφετείο του Μιλάνου διαπίστωσε ότι ο Ρομπίνιο είχε « υποτιμήσει» και «ταπεινώσει βάναυσα» το θύμα  καθώς επικύρωσε την αρχική του ποινή τον Δεκέμβριο του 2020. 

Οι υποκλοπές τηλεφωνημάτων μεταξύ του Βραζιλιάνου και εκείνων που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν ως βασικά στοιχεία στην αρχική του καταδίκη. Ο Ρομπίνιο είχε πει: «Με κάνει να γελάω γιατί δεν με ενδιαφέρει, η γυναίκα ήταν μεθυσμένη, δεν ξέρει καν τι έγινε». 

Η κόλαση του Ρομπίνιο σχεδόν 20 χρόνια μετά την υπογραφή της στη Ρεάλ: «Δεν είμαι τέρας» (vid)
REST OF THE WORLD

08:12 - 19.03.2024

Η κόλαση του Ρομπίνιο σχεδόν 20 χρόνια μετά την υπογραφή της στη Ρεάλ: «Δεν είμαι τέρας» (vid)

Το 2005, η Ρεάλ Μαδρίτης υπέγραψε τον Ρομπίνιο ως ένα από τα σπουδαία ταλέντα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Σχεδόν 20 χρόνια αργότερα ο Βραζιλιάνος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης εννέα ετών για βιασμό και στη χώρα του θα αποφασιστεί αν θα εκτίσει την ποινή εκεί

Ο Βραζιλιάνος αστέρας πέρασε από την ακαδημία της Σάντος, όπου τον έβλεπαν ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της χώρας του. Έπαιξε 137 αγώνες για τη Ρεάλ Μαδρίτης, 53 για τη Μάντσεστερ Σίτι και 144 για την Μίλαν κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ενώ πραγματοποίησε επίσης 100 εμφανίσεις για την εθνική Βραζιλίας.