Η κόλαση του Ρομπίνιο σχεδόν 20 χρόνια μετά την υπογραφή της στη Ρεάλ: «Δεν είμαι τέρας» (vid)

Ρομπίνιο

i

PrtScr

Η κόλαση του Ρομπίνιο σχεδόν 20 χρόνια μετά την υπογραφή της στη Ρεάλ: «Δεν είμαι τέρας» (vid)

Κώστας Τόπας 08:12 - 19.03.2024

Το 2005, η Ρεάλ Μαδρίτης υπέγραψε τον Ρομπίνιο ως ένα από τα σπουδαία ταλέντα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Σχεδόν 20 χρόνια αργότερα ο Βραζιλιάνος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης εννέα ετών για βιασμό και στη χώρα του θα αποφασιστεί αν θα εκτίσει την ποινή εκεί

Ο Ρομπίνιο, πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης που καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκιση για ομαδικό βιασμό που διαπράχθηκε στην Ιταλία, κατηγόρησε το ιταλικό δικαστικό σύστημα ως ρατσιστικό.

Ο 40χρονος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής δήλωσε σε συνέντευξή του στην «TV Record» ότι έχει αρκετά στοιχεία για να αποδείξει την αθωότητά του που αγνοήθηκαν, ακόμη και μετά τη δίκη, από την ιταλική δικαιοσύνη.

«Έπαιξα μόνο τέσσερα χρόνια στην Ιταλία και έχω βαρεθεί να βλέπω ιστορίες ρατσισμού. Δυστυχώς, αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ήταν το 2013, είμαστε στο 2024. Οι ίδιοι που δεν κάνουν τίποτα με αυτού του είδους τις πράξεις (ρατσισμός) είναι οι ίδιοι που με καταδίκασαν», κατήγγειλε ο Ρομπίνιο.

Ο πρώην αστέρας της Σάντος, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μίλαν και Ατλέτικο Μινέιρο μεταξύ άλλων πιστεύει ότι «αν η κρίση μου ήταν για έναν λευκό Ιταλό, θα ήταν διαφορετική. Χωρίς αμφιβολία. Με το πλήθος των αποδεικτικών στοιχείων που έχω δεν θα καταδικαζόμουν», είπε χαρακτηριστικά.

Η εκδοχή του Ρομπίνιο για τον ομαδικό βιασμό για τον οποίο έχει καταδικαστεί

Ο Ρομπίνιο παραδέχεται ότι είχε μια σύντομη σχέση με το θύμα τη νύχτα του εγκλήματος για το οποίο καταδικάστηκε. Ο πρώην ποδοσφαιριστής ήθελε να ξεκαθαρίσει ότι η σχέση ήταν συναινετική και ότι οι αστυνομικές εξετάσεις απέτυχαν να εντοπίσουν το DNA του.

«Είχαμε μια επιφανειακή και γρήγορη σχέση. Ανταλλάξαμε φιλιά, μετά πήγα σπίτι. Ήταν κι άλλα άτομα στο χώρο. Όταν είδα ότι ήθελε να συνεχίσει με άλλα αγόρια, πήγα σπίτι», εξήγησε ο πρώην παίκτης της Σάντος. «Δεν το αρνήθηκα ποτέ. Ήταν συναινετικό. Δεν το αρνήθηκα ποτέ. Θα μπορούσα να το αρνηθώ, γιατί το DNA μου δεν υπάρχει. Αλλά δεν είμαι ψεύτης», επέμεινε.

Ηχητικά που έρχονται σε αντίθεση με την εκδοχή του Ρομπίνιο

Ο Ρομπίνιο υποστηρίζει ότι το θύμα δεν ήταν μεθυσμένο τη νύχτα του βιασμού, αν και η δήλωσή του έρχεται σε αντίθεση με τις ηχογραφήσεις της ιταλικής αστυνομίας, στις οποίες ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης είπε ότι «η γυναίκα ήταν εντελώς μεθυσμένη».

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής δικαιολογεί αυτά τα ηχητικά λέγοντας ότι «ήταν εκτός πλαισίου, με ανθρώπους που με κυνηγούσαν. Λέω πολλά αμφιλεγόμενα πράγματα, αλλά το πλαίσιο του ήχου είναι ακριβώς αυτό».

«Δεν είμαι αυτό το τέρας»

Ο Ρομπίνιο περιμένει ακρόαση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου (STJ) της Βραζιλίας, το οποίο θα κρίνει το αίτημα της ιταλικής κυβέρνησης για τον πρώην παίκτη να εκτίσει την ποινή του σε βραζιλιάνικο έδαφος.

«Ελπίζω ότι εδώ στη Βραζιλία μπορώ να έχω μια φωνή που δεν είχα στο εξωτερικό. Θέλετε να δείξετε τα αποδεικτικά στοιχεία σας, και δεν καταλαβαίνω γιατί, στοιχεία που είναι τόσο σημαντικά για κανέναν, για αυτούς (την ιταλική δικαιοσύνη) ήταν Όχι. Όλοι αυτοί που κρίνουν θα μπορούν να δουν τα αποδεικτικά στοιχεία μου. Δεν είμαι αυτό το τέρας. Για 10 χρόνια σταμάτησα να είμαι άνθρωπος και έγινα άλλος», είπε ο Ρομπίνιο.