«Ασπρόμαυρος» Απρίλιος για δεύτερη φορά

Παίκτες ΠΑΟΚ

i

© Intime

«Ασπρόμαυρος» Απρίλιος για δεύτερη φορά

Μάνος Τσαλγατίδης 12:04 - 17.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:04 - 17.03.2024

Ο ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά στην ιστορία του έχει αγώνες για την Ευρώπη τον συγκεκριμένο μήνα.

Ο ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά την τελευταία διετία θα δώσει το παρών στα προημιτελικά του Conference League, με τους «ασπρόμαυρους» να μετρούν συνολικά τρεις παρουσία σε οκτάδα ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν την σεζόν 1973-1974, όταν είχε αντιμετωπίσει την Μίλαν στο πλαίσιο της φάσης των «8» του τότε Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Στο πρώτο ματς που είχε διεξαχθεί στο Μιλάνο στις 13 Μαρτίου του 1974, οι «ασπρόμαυροι» είχαν ηττηθεί με 3-0, ενώ στην ρεβάνς της Τούμπας στις 20 Μαρτίου ο ΠΑΟΚ είχε έρθει ισόπαλος 2-2 γνωρίζοντας τον αποκλεισμό.

Η δεύτερη παρουσία του ΠΑΟΚ σε προημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν την σεζόν 2021/2022, όταν ο Δικέφαλος αντιμετώπισε την Μαρσέιγ στην πρώτη διοργάνωση του Conference League.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν ηττηθεί με 2-1 στο Βελοντρόμ στις 7 Απριλίου, ενώ στη ρεβάνς της Τούμπας που είχε διεξαχθεί στις 14 Απριλίου, ο ΠΑΟΚ γνώρισε και πάλι την ήττα με 0-1, σταματώντας την ξέφρενη πορεία του.

Μία μεγάλη έκπληξη: Ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που αντίκρισε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στα αποδυτήρια μετά την πρόκριση
CONFERENCE LEAGUE

12:18 - 16.03.2024

Μία μεγάλη έκπληξη: Ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που αντίκρισε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στα αποδυτήρια μετά την πρόκριση

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Ράζβαν Λουτσέσκου στα αποδυτήρια της Τούμπας, μετά την ιστορική πρόκριση του ΠΑΟΚ στους «8» του Conference League.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί για τρίτη φορά σε προημιτελικό και για δεύτερη στο Conference League, με τους «ασπρόμαυρους» να τίθενται αντιμέτωποι με την Κλαμπ Μπριζ.Αυτή παράλληλα θα είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του που ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση τον Απρίλιο, αφού τα ματς με την Μπριζ έχουν οριστεί για τις 11 και 18 Απριλίου.