Ο Ντάνι Άλβες θα μπορούσε να αποφυλακιστεί αυτή την εβδομάδα

Ντάνι Άλβες

i

PrtScr

Ο Ντάνι Άλβες θα μπορούσε να αποφυλακιστεί αυτή την εβδομάδα

Κώστας Τόπας 08:02 - 19.03.2024

Ο Ντάνι Άλβες βρίσκεται στα πρόθυρα να εκτίσει το ένα τέταρτο της ποινής του και η υπεράσπισή του ζήτησε την άμεση αποφυλάκισή του.

Το δικαστήριο της Βαρκελώνης θα αποφασίσει αυτήν την Τρίτη, 19 Μαρτίου, εάν ο πρώην Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Ντάνι Άλβες, που καταδικάστηκε σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση για σεξουαλική επίθεση, μπορεί να βγει από τη φυλακή ή αν, αντίθετα, πρέπει να συνεχίσει να παραμένει στο κελί.

Μάλιστα, η νομική υπεράσπιση του πρώην Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή ζήτησε να παρθεί μια απόφαση, η οποία θα ληφθεί στην ακροαματική διαδικασία που έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Τρίτης (19/03). Στις 8 Μαρτίου, ο δικηγόρος του Άλβες, Ινές Γκουαρδιόλα, υπέβαλε την εν λόγω έφεση κατά της ποινής του Δικαστηρίου της Βαρκελώνης εκτός από το αίτημα να διεξαχθεί ακρόαση για να επιλυθεί η αποφυλάκιση του καταδικασθέντος έως ότου επιβληθεί η ποινή.

Ο 41χρονος ποδοσφαιριστής βρίσκεται στα πρόθυρα να εκτίσει το ένα τέταρτο της ποινής του , κάτι που θα του επέτρεπε να αρχίσει να υποβάλλει αιτήσεις για άδειες φυλάκισης.

«Η ποινή των τεσσεράμισι ετών φυλάκισης οδήγησε στην κατάθεση προσφυγών από την Εισαγγελία, η οποία έχει ήδη παρουσιάσει και επίσης από την υπεράσπιση του Ντάνι Άλβες. Η Εισαγγελία ζητά περισσότερη τιμωρία και η υπεράσπιση, αθώωση. Σε αυτή την ακρόαση θα φανεί εάν το Επαρχιακό Δικαστήριο της Βαρκελώνης κατανοεί ότι ο κ. Άλβες, εν αναμονή των δηλώσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με την έφεση, πρέπει να είναι στη φυλακή ή όχι . Και το πράγμα είναι 50-50», είπε ένας δημοσιογράφος στο «Tot es Mou » του TV3.

Τέλος, συμπλήρωσε: «Δεν θα ήταν αδύνατο γιατί η πρόταση μας λέει ότι ένα σημαντικό μέρος των όσων είπε το θύμα στη φάση της έρευνας δεν γίνεται πιστευτό από το δικαστήριο. Αυτό το "περιβάλλον τρόμου" δεν γίνεται πιστευτό».

Η τιμωρία για τον Ντάνι Άλβες

Εκτός από το ότι έπρεπε να εκτίσει τα τεσσεράμισι χρόνια ποινής, το δικαστήριο της Βαρκελώνης επέβαλε στον Ντάνι Άλβες πρόστιμο 150.000 ευρώ ως αποζημίωση, υπό επιτήρηση αποφυλάκιση για πέντε χρόνια μετά την αποχώρησή του από τη φυλακή και την απαγόρευση προσέγγισης του θύματος για περίοδο εννέα και μισό χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντάνι Άλβες άσκησε έφεση σε αυτήν την καταδίκη. Ο δικηγόρος του ζητά αθώωση, εξηγώντας ότι οι σεξουαλικές σχέσεις με τη νεαρή ήταν συναινετικές. Η εισαγγελία άσκησε επίσης έφεση, ζητώντας βαρύτερη ποινή σε βάρος του 40χρονου πρώην Βραζιλιάνου διεθνή (126 συμμετοχές, 8 γκολ).